Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Spread the love!

Over de Turkse herdersalade (Coban salatasi)

De Turske herdersalade of Coban Salatas? is een van de meest populaire salades in Turkije. Het wordt door velen beschouwd als licht, verfrissend en gemakkelijk te maken. Deze salade is vooral populair in de zomer. Dat weerhoudt mij er echter niet van om hem ook te eten als het buiten koud is. Hij is gewoon erg lekker!

Het Turkse herdersalade (Coban salatasi) recept

Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Stemmen: 22
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Turkse herdersalade (Coban salatasi)
Stemmen: 22
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de 3 tomaten in blokjes. Een snelheid tipje is; snijd de tomaat niet “recht door midden”, maar net iets “schuin door het midden”. Begin net naast het roosje waar het takje aan gezeten heeft. Op die manier heeft maar 1 deel het roosje en hoef je alleen maar dat deel eruit te snijden. Niet meer uit beiden delen.
  2. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes, de groene (langwerpige) pepers in ringetjes en de kleine rode ui in halve maantjes. Doe alles samen in een grote kom.
  3. Hier maak je een salade van door een handje munt grof te hakken, er 1 theelepel dille en 1 theelepel uienpoeder bij te doen. De dressing is heel simpel; 1 eetlepels vers citroensap plus 1 eetlepels extra vierge olijfolie over de salade heen schenken.
  4. Breng het geheel op smaak met zeezout.
  5. Het is niet nodig, maar optioneel kun je zwarte olijven toevoegen naar wens.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *