Het tonijnsteak met wokgroenten recept

Tonijnsteak met wokgroenten
Tonijnsteak met wokgroenten
Stemmen: 22
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tonijnsteak met wokgroenten
Tonijnsteak met wokgroenten
Stemmen: 22
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Leg de 2 tonijnsteaks a 125 gram op een ondiep bord. Schenk hier de sojasaus overheen en til de steaks even op zodat de sojasaus ook onder de tonijn doorloopt.
  2. Smeer de tonijnsteaks dan in met een klein beetje wasabi. Niet te veel, want dat spul is heftig. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de tonijn. Aan beide kanten. Laat het even staan en draai de tonijn af en toe nog om zodat beide kanten de kans krijgen om de sojasaus op te zuigen.
  3. Hak vervolgens de 2 teentjes knoflook fijn, rasp de 2 theelepels gember, snijd de rode peper fijn.
  4. Snijd de struik paksoi in reepjes, de rode paprika in blokjes. Houd de 125 taugé in de buurt.
  5. Nu ben je klaar om te starten. Eerst gaan we de groente heel kort roerbakken. Echt heel kort, we laten het straks op een laag vuurtje even doorgaren. Doe de knoflook, gember en rode peper in een grote wok met een scheut olijfolie. Roerbak dit heel kort.
  6. Doe er alle groente bij. Schep het geheel goed om. Doe er 1 eetlepel agave siroop bij en een scheut Thaise vis saus. Hussel alles goed om. Als het dreigt aan te branden, schenk er dan een beetje water bij.
  7. Breng het op smaak met zeezout en draai het vuur laag, zodat het nog even kan doorgaren terwijl je de tonijnsteak gaat braden.
  8. Zet een anti aanbak pannetje op hoog vuur. Schenk er wat olijfolie in en braad de tonijnsteaks heel kort. Zo kort dat de sesamzaadjes alleen maar licht verkleuren en de buitenkant van de tonijn dichtgeschroeid is.
  9. Als je een tonijnsteak te lang bakt, dan wordt hij droog en kun je er ook geen mooie plakjes meer van snijden. De tonijn moet gewoon nog rauw zijn van binnen.
  10. Schep de groente op de borden en snijd de tonijn in plakjes en verdeel die over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de tonijnsteak met wokgroenten

Deze tonijnsteak met wokgroenten heeft een aardige lijst met ingrediënten door de dressing en de marinade. Verder is hij simpel te bereiden en super lekker!

Het gerecht is ook echt veel makkelijker te bereiden dan je denkt. Het is het wokken van 3 groenten met een dressing en de tonijn marineren en kort aanbraden. Daarbij ziet het er ook super leuk uit als je de groente op een groot bord in een soort streep neerlegt en daar dan de tonijn in dunne plakjes overheen legt. Zoals op de foto. Het oog wil ook wat.

Het visuele aspect maakt ook een serieus verschil voor de smaakbeleving. Wanneer iets er mooi en lekker uitziet, leg de de focus ook op de lekkere smaken van het gerecht. Denk maar eens aan een tegenovergestelde situatie. Een milkshake en je weet niet of het nu banaan of vanille is. Dan is het ook ineens nog niet zo makkelijk om te bepalen welke van de twee het is. Op het moment dat je weet dat het banaan is, dan proef je het direct.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Een sterrenschef uit Engeland, Heston Blumenthal, speelt hier ook enorm mee. Die gaat zelf zo ver, dat hij geluid gebruikt. Hij laat zeegeluiden horen bij een visgerecht met als doel de smaakbeleving te stimuleren. Ik zou alleen niet weten welke geluiden je bij dit gerecht zou kunnen laten horen 🙈😄. Heb jij een idee?

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.