Tonijnsteak met wokgroenten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de 2 tonijnsteaks a 125 gram op een ondiep bord. Schenk hier de sojasaus overheen en til de steaks even op zodat de sojasaus ook onder de tonijn doorloopt.
  2. Smeer de tonijnsteaks dan in met een klein beetje wasabi. Niet te veel, want dat spul is heftig. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de tonijn. Aan beide kanten. Laat het even staan en draai de tonijn af en toe nog om zodat beide kanten de kans krijgen om de sojasaus op te zuigen.
  3. Hak vervolgens de 2 teentjes knoflook fijn, rasp de 2 theelepels gember, snijd de rode peper fijn.
  4. Snijd de struik paksoi in reepjes, de rode paprika in blokjes. Houd de 125 taugé in de buurt.
  5. Nu ben je klaar om te starten. Eerst gaan we de groente heel kort roerbakken. Echt heel kort, we laten het straks op een laag vuurtje even doorgaren. Doe de knoflook, gember en rode peper in een grote wok met een scheut olijfolie. Roerbak dit heel kort.
  6. Doe er alle groente bij. Schep het geheel goed om. Doe er 1 eetlepel agave siroop bij en een scheut Thaise vis saus. Hussel alles goed om. Als het dreigt aan te branden, schenk er dan een beetje water bij.
  7. Breng het op smaak met zeezout en draai het vuur laag, zodat het nog even kan doorgaren terwijl je de tonijnsteak gaat braden.
  8. Zet een anti aanbak pannetje op hoog vuur. Schenk er wat olijfolie in en braad de tonijnsteaks heel kort. Zo kort dat de sesamzaadjes alleen maar licht verkleuren en de buitenkant van de tonijn dichtgeschroeid is.
  9. Als je een tonijnsteak te lang bakt, dan wordt hij droog en kun je er ook geen mooie plakjes meer van snijden. De tonijn moet gewoon nog rauw zijn van binnen.
  10. Schep de groente op de borden en snijd de tonijn in plakjes en verdeel die over de borden.
SupersnelGezond.nl