Het Vietnamese salade (zoet en pittig) recept

Vietnamese salade (zoet en pittig)
Vietnamese salade (zoet en pittig)
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Vietnamese salade (zoet en pittig)
Vietnamese salade (zoet en pittig)
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommers in de lengte door midden en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers vervolgens in plakjes.
  2. Snijd de paprika ook in de lengte door midden en haal ook hier de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika vervolgens in dunne reepjes. Doe dan de paprika samen met de taugé bij de komkommer.
  3. Scheur de muntblaadjes in kleine stukjes en strooi deze over de salade.
  4. Hak de rode peper plus de knoflook fijn. Doe hier de geraspte gember bij samen met de appelazijn en de agave siroop. Klop dit het geheel goed door elkaar totdat je een mooie dressing krijgt. Schenk deze dressing over de salade heen.
  5. Hussel alles nog even goed door voordat je het opdient.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Vietnamese salade (zoet en pittig)

Deze populaire Vietnamese salade is pure eenvoud. De komkommer is erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig, omdat hij zo veel aroma absorbeert. Door de appelazijn en de agave siroop wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Het pepertje geeft hem die byte die erna nog even blijft hangen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De salade wordt afgemaakt met een aromatische dressing. Dit maakt van het “groenvoer” een echte lekkere salade 😃. Deze lichte salade is heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Sluit je ogen en waan je op vakantie 😉.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.