fbpx
 • Komkommersoep met garnalen

Het komkommersoep met garnalen recept

Komkommersoep met garnalen
Komkommersoep met garnalen
Stemmen: 10
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommersoep met garnalen
Komkommersoep met garnalen
Stemmen: 10
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 250 ml Alpro Soya cuisine original
 • 200 gram cocktail garnalen
 • 1 eetlepel green curry paste
 • 1 stuk komkommer
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 7,5 gram peterselie
 • 2 stuks sjalotjes
 • 250 ml water
Porties: personen
Instructies
 1. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in halve maantjes.
 2. Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotjes toe.
 3. Fruit de sjalotjes kort, totdat ze glazig worden.
 4. Snijd ondertussen de komkommer ook in halve maantjes. Zorg dat de plakken niet te dik zijn, dan kun je het straks makkelijker met de staafmixer tot een soep mixen.
 5. Voeg de green curry paste toe.
 6. Voeg de komkommer toe.
 7. Voeg de Alpro Soya cuisine original toe.
 8. Voeg het water toe.
 9. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
 10. Hak ondertussen de peterselie fijn.
 11. Voeg het overgrote deel van de peterselie toe, zodra de soep begint te koken.
 12. Blend het geheel met de staafmixer tot een egale soep.
 13. Haal de pan van het vuur.
 14. Verdeel de cocktail garnalen over de soepkommen.
 15. Schenk de soep hier overheen.
 16. Garneer de soep met het restje peterselie.
 17. Klaar is je komkommersoep met garnalen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het komkommersoep met garnalen recept

Deze komkommersoep met garnalen lijkt misschien niet zo te vullen, vanwege het ingrediënt komkommer. Toch vult het enorm en het is nog lekker en gezond ook!

Alpro Soya cuisine original

Ik zal even iets toelichten over de ingrediënten die ik heb gekozen. Allereerst wil ik je iets vertellen over de Alpro Soya cuisine original. Ik heb deze gekozen om te zorgen dat ik aan dit gerecht het label zuivelvrij kan toevoegen. Je zou ook kunnen kiezen voor crème fraîche. Gebruik dan echter niet 250 ml voor 2 personen, maar 125 ml crème fraîche. Crème fraîche is namelijk veel vetter dan de Alpro Soya cuisine original, dus je hebt echt veel minder nodig van de crème fraîche.

Koh Thai green curry pasteEen ander essentieel ingrediënt is de green curry paste van Koh Thai. Wanneer je wel eens wat vaker recepten maakt van deze website, herken je deze vast wel. Dit is namelijk een persoonlijke favoriet. Ja, er zit ook een beetje suiker in deze curry paste, maar dat is helemaal prima. Suiker op zich is geen gif en ook niet verslavend. In dit geval helpt het kleine beetje suiker je zelfs om een supergezonde maaltijd op tafel te zetten, die ook nog eens lekker smaakt. Hier zit de winst. Dat betekent natuurlijk niet dat ik veel suiker gezond vind. Ik bedoel, een glas cola kun je nog steeds beter laten staan. Daar zit gewoonweg echt teveel suiker in en alles waar te voor staat is ongezond. Zo simpel is het eigenlijk.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Cocktail garnalenHet laatste ingrediënt dat ik even wil toelichten is de cocktail garnalen. Ik heb gekozen voor deze garnalen, omdat ze klein zijn en je ze eventueel ook rauw zou kunnen eten. Dat maakt het mogelijk om ze over de kommen te verdelen en de soep er overheen te schenken, zonder de garnalen eerst te moeten bakken of koken. Daarbij let ik ook altijd op het keurmerk. In dit geval zie je de donkerblauwe sticker. Hierop staat de afkorting MSC. Vis met het MSC-keurmerk wordt duurzaam gevangen, wat betekent dat de kans op bijvangst veel kleiner is en visstanden duurzaam worden beheerst. Zie het artikel Vis keurmerk, een zee van keuze, voor meer informatie over vis keurmerken.

Maar, genoeg over de inhoud. Heb je al trek gekregen? Eet smakelijk en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Geef een reactie