Wokschotel met artisjokharten en feta
Spread the love!

Over het wokschotel met artisjokharten en feta recept

Deze wokschotel met artisjokharten en feta ziet er misschien niet zo supermooi uit, maar lekker is het toch echt wel! Ook simpel, snel én gezond 🙏.

Dit recept is puur gebaseerd op ideale smaakcombinaties. Ik ben begonnen met de feta, dat was het vertrekpunt. Spinazie, tomaten en olijven doen het ontzettend goed bij feta. Dus die keuzes waren ook snel gemaakt. Qua kruiden zijn er best wel wat opties. Ik had ook kunnen kiezen voor dille of oregano, maar in dit geval heb ik een beetje eigenwijs gekozen voor rozemarijn. Dat komt omdat de combinatie van feta, spinazie en rozemarijn het zo goed doet. Zo gezegd, zo gedaan 😊. Verder heb ik alleen nog wat olijven en knoflook toegevoegd. Superlekker!

Let wel, gebruik zeker niet meer dan 75 gram feta per persoon. Feta bevat veel vet, waarvan een groot deel verzadigd vet. Niet erg, wanneer je verder ook Supersnel Gezond eet, maar niet zo handig als je de rest van de dag al veel verzadigd vet hebt gegeten. Dit gerecht bevat 31,2 gram vet waarvan 15,5 gram verzadigd vet. Het advies is om niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag te eten (o.b.v. 2.000 kcal). Dus kies dit gerecht niet op een dag dat je al een smoothie met kokosmelk op hebt. In kokosmelk zit namelijk ook veel verzadigd vet.

Verzadigd vet is niet ongezond op zichzelf, maar teveel van iets is nooit gezond. Denk maar eens aan water. Water is gezond, maar drink je vijf liter in één uur, dan ga je dood aan watervergiftiging. Dus, net als oma vroeger al zei, alles met mate 😉.

Wil je wat meer lezen over het hele verzadigd vet verhaal, lees dan dit artikel eens Verzadigd vet gezond?.

Het wokschotel met artisjokharten en feta recept

Wokschotel met artisjokharten en feta
Wokschotel met artisjokharten en feta
Stemmen: 15
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wokschotel met artisjokharten en feta
Wokschotel met artisjokharten en feta
Stemmen: 15
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de tomaten en feta in blokjes.
  2. Snijd de artisjokharten in vieren.
  3. Hak het teentje knoflook fijn.
  4. Doe een eetlepel olie in een grote wok en voeg de knoflook toe.
  5. Zodra de wok warm is kun je de spinazie toevoegen en het vuur omlaag draaien. We gaan het geheel niet bakken, maar slechts opwarmen.
  6. Voeg, zodra de spinazie begint te slinken, de tomaten, feta, artisjokharten en de olijven toe.
  7. Kruid het geheel met de rozemarijn.
  8. Hussel het geheel nog even goed door elkaar en serveer het gerecht in kommen.
  9. Klaar is de wokschotel met artisjokharten en feta. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Carlo vraagje dit is een lunch gerecht denk ik qua hoeveelheid, waarom het ene gerecht heel veel groenten prima hoor en lekker maar ik vraag me af waarom bijvoorbeeld een ander gerecht en groenten en aardappelen en bonen heeft soms dan lijkt het te veel van alles??

    1. Deze nuttig ikzelf als avondmaaltijd, maar als lunch kan ook als lunch. Ik wissel graag af, dat zie je ook terug in de maaltijden. Het blijven allemaal gezonde ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *