Thaise kipcurry met bloemkool en linzen

Thaise kipcurry met bloemkool en linzen

Deze Thaise kipcurry met bloemkool en linzen is een simpel, snel en gezond recept. Super pittig, dus let op. Wees voorzichtig met de hoeveelheid curry paste.

Deze Thaise rode curry met bloemkool en linzen zet je in vuur en vlam. Niet alleen qua smaak, maar ook vanwege de rode curry die erg lekker pikant is. Wees dus voorzichtig. Gebruik niet te veel van de rode curry. Al is het natuurlijk wel weer afhankelijk van welke curry je gebruikt. Sommige zijn pittiger dan andere.

Ik houd wel van pittig en heb een heel pakje (70 gram) Blue Elephant Red curry paste gebruikt. Dan heb je het ook echt direct warm. Voor je het weet begin je te zweten aan tafel.

Het gerecht bestaat uit maar 3 ingrediënten. Kies dus een kwalitatief goede rode curry, dat is de smaakmaker van dit gerecht. Erg simpel, maar ook erg lekker!

Verder is dit echt een heel simpel gerecht.

Het Thaise kipcurry met bloemkool en linzen recept

Thaise kipcurry met bloemkool en linzen
Thaise kipcurry met bloemkool en linzen
Stemmen: 14
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise kipcurry met bloemkool en linzen
Thaise kipcurry met bloemkool en linzen
Stemmen: 14
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Snijd vervolgens de roosje los van de bloemkool. Zorg dat het hapklare stukken worden. Doe deze in de stoommand. Het doel is om de bloemkool zo’n 10-12 minuten te stomen.
  2. Doe vervolgens een theelepel kokosolie in een wok en zet deze op laag vuur. Voeg de rode curry paste toe en laat het even op temperatuur komen. Zet vervolgens het vuur hoog en voeg de kip toe. Wok de kip gaar.
  3. Zodra de kip gaar is, kun je de linzen toevoegen. Zet het vuur laag.
  4. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe aan de kip en linzen. Wok deze nog even kort mee, zodat de rode curry ook goed mengt met de bloemkool.
  5. Verdeel het gerecht over de borden. Voeg eventueel wat korianderblaadjes toe als garnering.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

17 Commentaar

  1. Deze zojuist voor het eerst gemaakt en het was heerlijk! Maar ik vraag me wel af of 1 theelepel kokosolie niet 1 eetlepel moet zijn….

    1. Hi Vanessa, goed te horen! Ik heb het even goed nagekeken en ik heb het destijds echt met een theelepel kokosolie gemaakt. De exacte reden kan ik mij niet herinneren, maar mogelijk om het aantal kcal laag te houden of de hoeveelheid verzadigd vet (te veel is ongezond) te beperken. Of simpelweg omdat meer niet nodig was omdat je ook curry paste gebruikt. Conclusie? Het is in elk geval geen schrijffout. Als zou een eetlepel op zich ook nog wel kunnen hoor. Groetjes, Carlo

      1. Dankjewel voor je reactie, Carlos.
        Wij vonden het gerecht wat droog, vandaar de vraag…
        Volgende keer ga ik dan toch maar wat meer kokosolie gebruiken 😉

  2. Vandaag gemaakt, met wat ruimere groenten. Versterkt met een half pepertje om een derde dag, te kunnen genieten! Ik doe graag meer met bloemkool, dus super! Michel Smult

  3. Oei wat was ik voorzichtig, na je opmerking het is heet! Ook dit gerecht was verrassend lekker en dat verwacht je niet met zo weinig ingrediënten. De gerechten van Carlo tot nog toe bevallen heel goed! Je kunt gaandeweg je eigen twist er aan geven, maar voor het begin is ook deze toppie. Zeker met guur weer verwarmt het je interne huishouding op aangename manier. De volgende keer doe ik iets meer rode curry pasta er in. Op naar je groene curry recept!

    1. Hi Marijke,

      Met broccoli zou ook kunnen. Al houd ik persoonlijk iets meer van de tekstuur van bloemkool in dit gerecht. Daarnaast is de smaak van bloemkool iets minder uitgesproken waardoor deze fijn mengt met de andere producten.

      Als je hem een keertje maakt met broccoli, laat dan even weten wat je er van vond.

      Groetjes, Carlo

  4. Haaaii Carlo,

    Mijn partner lust geen bloemkool, dus ik vroeg me af kan bloemkool ook vervangen worden door een andere groente en zo ja welke?

    Ik hoor graag van je!

    1. Hi Debby,

      Oeh, das een goeie vraag. De bloemkool heeft wel een heel groot aandeel in dit gerecht. Je zou knolselderij kunnen proberen. Die in blokjes snijden en stomen/koken (tot ze eetbaar zijn) en dan even kort mee wokken. Natuurlijk smaakt het gerecht dan anders, maar het is wel een mooi alternatief.

      Groetjes, Carlo

  5. Hoi Carlo, wat betreft die linzen – heb je het hier over een potje conserven of over verse? Ik neem maar even aan dat de linzen iig gekookt zijn voordat ze meegewokt worden, maar misschien zie je dat anders.

    Lijkt me absoluut wederom een supergerecht. Wij zijn erg blij met de factor snelheid vs gezonde hap! Top site!!

    1. Hoi Michel,

      Dank voor je vraag, goed punt. Ik heb het gelijk wat verduidelijkt bij de ingrediëntenlijst. Ik heb gekozen voor de linzen in blik, inderdaad omdat die al gekookt zijn.

      En dank je wel voor het compliment! Veel energie en gezondheid gewenst,

      Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *