Thaise kipcurry met bloemkool en linzen
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Snijd vervolgens de roosje los van de bloemkool. Zorg dat het hapklare stukken worden. Doe deze in de stoommand. Het doel is om de bloemkool zo’n 10-12 minuten te stomen.
  2. Doe vervolgens een theelepel kokosolie in een wok en zet deze op laag vuur. Voeg de rode curry paste toe en laat het even op temperatuur komen. Zet vervolgens het vuur hoog en voeg de kip toe. Wok de kip gaar.
  3. Zodra de kip gaar is, kun je de linzen toevoegen. Zet het vuur laag.
  4. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe aan de kip en linzen. Wok deze nog even kort mee, zodat de rode curry ook goed mengt met de bloemkool.
  5. Verdeel het gerecht over de borden. Voeg eventueel wat korianderblaadjes toe als garnering.
SupersnelGezond.nl