Het rode bietensoep met feta recept

Rode bietensoep feta
Rode bietensoep met feta
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode bietensoep feta
Rode bietensoep met feta
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe 750 ml water in een waterkoker en zet de waterkoker aan.
  2. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
  3. Hak het teentje knoflook fijn.
  4. Schenk een eetlepel olijfolie in een hoge pan.
  5. Fruit in deze pan de ui en de knoflook.
  6. Voeg vervolgens het kokende water toe en de rode bieten.
  7. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  8. Hak ondertussen de hazelnoten in grove stukken.
  9. Blend het geheel vervolgens met een staafmixer tot een egale soep.
  10. Voeg de dille toe en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
  11. Verdeel de soep over de kommen.
  12. Verbrokkel de feta en verdeel deze ook over de kommen.
  13. Garneer met de gehakte hazelnoten en nog een klein beetje dille.
  14. Klaar is je rode bietensoep met feta, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het rode bietensoep met feta recept

Dit recept voor de rode bietensoep met feta ontstond toen ik nog geen lunch had gehaald voor mezelf. Wat ik in de koelkast aantrof waren rode bieten en feta. Zo simpel kan het soms zijn 😃 .

Ik heb wel een beetje hulp gehad. In de 30 dagen Supersnel Gezond Faceboekgroep had ik net de dag ervoor een rode bietensoep met feta zien langskomen. Die was alleen anders gekruid en daar zat ook nog appel doorheen. Dat had ik echter allemaal niet in huis. Dus het is uiteindelijk een iets andere rode bietensoep met feta geworden, maar ik vond deze versie ook erg lekker!

Zout in het rode bietensoep met feta recept

In het recept gebruik ik geen bouillonblokje en vrij weinig zout. Maar Carlo, dat is toch juist goed? Te veel zout is toch ongezond? Dat klopt helemaal. Toch mag je best wat zout gebruiken, maar in het geval van deze rode bietensoep met feta is er iets speciaals aan de hand. Ik zal het toelichten.

In het dagelijks leven eten volwassen Nederlanders zo’n 7,5 – 9 gram zout per dag. Dát is echt té veel! De aanbevolen bovengrens ligt op 6 gram. Die grote hoeveelheid zout eten mensen onbewust. Dat komt doordat er bijvoorbeeld veel zout in brood, kaas en vleeswaren verwerkt wordt. Producten waar mensen in Nederland veel van eten. Vier boterhammen met kaas bevatten bijvoorbeeld al zo’n 3,6 gram zout! Met één maaltijd heb je dus al meer dan 50% van de maximaal aanbevolen hoeveelheid binnen.

Eet je echter volgens het eetpatroon achter Supersnel Gezond, dan eet je nauwelijks bewerkte producten. Het enige zout dat je dan binnenkrijgt komt vooral uit een zoutvaatje. Nou, en ik kan je vertellen dat het niet te doen is om 6 gram zout door je eten te strooien. Dan smaakt het echt niet meer 🙈 .

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dus een klein beetje extra zout door deze rode bietensoep met feta om hem goed op smaak te brengen kan prima, wanneer je in de regel onbewerkte producten eet.

Maar blijf opletten, want in dit recept zit ook een bewerkt product. Sterker nog, een product met behoorlijk wat zout! In de 75 gram feta per persoon zit stiekem ook al weer 2,1 gram zout.  Niet erg, want in de rest van de ingrediënten zit verder geen zout. Zou je wél een bouillonblokje gebruiken, dan zit er per persoon echt té veel zout in deze rode bietensoep met feta.

Vandaar mijn keuze om deze rode bietensoep met feta zonder bouillonblokje te maken. Ik zou zeggen, geniet er van!

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.