Het spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten recept

Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten
Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten
Stemmen: 16
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten
Spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten
Stemmen: 16
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met een laagje water op het vuur. Hang er een stoommand in en doe de deksel op de pan.
  2. Nu heb je 5 minuten de tijd om van alle spruitjes de steeltjes eraf te snijden en ze te halveren. Als je dat binnen 5 minuten redt, dan is het gerecht netjes binnen de 15 minuten klaar.
  3. leg de spruitjes vervolgens in de stoommand en stoom ze 5 minuten.
  4. Zet een braadpan op het vuur en doe hier de spekjes in. Begin vervolgens gelijk met het snijden van de sjalotjes. Snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze vervolgens in dunne halve maantjes.
  5. Giet het vet uit de braadpan en laat de spekjes in de pan. Voeg vervolgens de sjalotjes toe aan de spekjes en zet de pan terug op het vuur.
  6. Snijd nu de semi zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  7. Nu ben je als het goed is zo’n 5 minuten verder en kun je de spruitjes bij de spekjes en de sjalotjes doen. Voeg ook gelijk de stukjes zongedroogde tomaten toe. Doe een deksel op de pan en smoor het geheel nog 1-2 minuten.
  8. Pers een halve eetlepel citroensap uit de citroen en voeg deze op het laatst toe aan het gerecht. Hussel het geheel nog even goed door elkaar en klaar zijn de spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten

Deze spruitjes met spekjes en zongedroogde tomaten is een variatie op het recept met spruitjes en kastanjes. Ietsjes anders, maar ook weer erg lekker!

Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of 4-5 was en in een kinderstoel zat. Een van mijn eerste herinneringen. Voor mij stond een bord met aardappelen en spruitjes. Ik weet niet meer of er vlees bij zat, of dat ik het vlees al op had. Na wat zeuren had ik er extra appelmoes bijgekregen, maar ik was klaar met die spruitjes. Och, wat vond ik ze vies.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het was een zondagavond, want er werd voetbal gekeken en ik mocht niet van tafel totdat mijn bord leeg was. Ik weet nog goed dat ik het lang volgehouden heb, zo lang dat mijn moeder me uiteindelijk toestemming gaf om van tafel te komen. Ik heb de spruitjes nooit opgegeten. Het heeft blijkbaar nogal indruk op mij gemaakt.

Nu, zoveel jaar later, zit ik gewoon te genieten van een bord met spruitjes. Misschien omdat ik ze erg lekker heb klaargemaakt of misschien wel omdat mijn smaakbeleving gewoon veranderd is. Ben jij er nog steeds van overtuigd dat spruitjes vies zijn? Test dan toch een keertje dit recept. Mogelijk vind je dit wel lekker!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.