Het bloemkoolsalade met feta recept

Bloemkoolsalade met feta
Bloemkoolsalade met feta
Stemmen: 39
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bloemkoolsalade met feta
Bloemkoolsalade met feta
Stemmen: 39
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd als eerste de bloemkool in kleine stukjes en doe in een grote kom.
  2. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de bloemkool.
  3. Voeg de cannellinibonen toe.
  4. Pluk de blaadje van de munt en hak deze fijn.
  5. Snijd de feta in blokjes en doe die bij de rest.
  6. Voeg de gedroogde salie toe.
  7. Schenk de olijfolie over de salade.
  8. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  9. Hussel het geheel goed door elkaar.
  10. Serveer de salade in diepe borden en klaar is je bloemkoolsalade met feta. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de bloemkoolsalade met feta

Deze bloemkoolsalade met feta is niet alleen mega lekker, hij is ook nog eens binnen zo’n 8 minuten te bereiden. Zo lekker snel kan gezond zijn!

Mijn vriendin plaatste dit recept al na twee happen in haar persoonlijke top 10. Ik moet zeggen, ik vind hem zelf ook wel heel erg lekker!

De rauwe bloemkool zorgt ervoor dat het een lekkere frisse salade is. De bonen verzachten de textuur van het gerecht. De paprika zorgt voor het zoetje. De feta kaas (gebruik wel echt feta, op basis van schapen- en geitenmelk) is er voor het zoute en vettige element. De munt en de salie maken het helemaal af.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het schijnt dat na de boerenkoolhype, nu de bloemkool in het middelpunt van de belangstelling staat in de VS. Low-carb aanhangers zijn er dol op en betalen grif $8 voor een kooltje. Bloemkool wordt gezien als het nieuwe ‘witte goud’. In de VS zijn de blanke kolen niet aan te slepen. Ze zijn namelijk ontdekt door de low-carb aanhangers valt te lezen op Foodlog.nl.

Bloemkool is natuurlijk ook een leuke groente. Het bevat weinig koolhydraten, maar zit vol met essentiële voedingsstoffen. En dat voor slechts 25 kcal per 100 gram. Een ideale basis dus voor dit bloemkoolsalade met feta recept.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.