Het Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta) recept

Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)
Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)
Stemmen: 10
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)
Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)
Stemmen: 10
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Schil de aubergine en snijd deze in blokjes. Doe de aubergine met 2 eetlepels water in de magnetrondoos en zet de magnetron op 1000 Watt en 5-6 minuten.
  3. Zet een grote wok op het vuur met wat olijfolie. Doe de gesneden uien erbij. Zodra de uien glazig worden kun je knoflook persen en nog heel even meebakken.
  4. Zodra de uien echt glazig zijn kun je de tomaten uit het blik erbij doen. Zet het vuur laag.
  5. Maak nu de kruidenmix van de gember, peper, komijn, garam masala en kurkuma. Hak ook alvast de koriander.
  6. Tegen die tijd is de aubergine wel al klaar, haal die dan uit de magnetron en zet de oven op voorverwarmen voor de de patak als je die erbij wilt eten.
  7. Doe de aubergine in een hoge beker waar je met een staafmixer in kunt komen. Voeg de kruidenmix er aan de toe en mix het geheel tot een mousse. Doe het erna in de wok, bij de tomaten.
  8. Roer het geheel nog even goed door samen met het grootste deel van de koriander.
  9. Nu is de rijst ook klaar. Verdeel alles over de borden.
  10. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met naan (Indiaas brood).
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)

Dit Indiase aubergine recept is de allersnelste curry die qua smaak ook nog eens super dichtbij de authentieke Indiase keuken komt.

Ik heb het geluk gehad om door een vriend uit zuid India uitgenodigd te worden op zijn bruiloft. Het was een fantastische ervaring. Niet alleen om de cultuur van dichtbij mee te maken, maar ook overheerlijke gerechten met allen mijn rechter hand leren eten. En wat kunnen ze lekker koken! Er gaat ook gruwelijk veel tijd in zitten. Uren voorbereiding is heel normaal. Dit gerecht geeft je een idee van de smaken, maar zonder de uren voorbereiding.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Gebruik de magnetrondoos om de aubergine in een razendsnel tempo te koken. Een alternatief zou zijn om de aubergines in een folie te wikkelen en ze een uurtje te poffen, waarna je het het vruchtvlees eruit kunt scheppen en fijn kunt hakken. Met de magnetrondoos gaat het in 5 minuten. Dat gaat dus een stuk sneller 😃.

Neem wel echt de voorgesneden uien, tomaten blokjes uit blik en gedroogde Chilipeper, anders red je het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Wel moet ik even heel eerlijk zijn, hij is nog lekkerder met 150 gram sjalotjes fijn gesneden, 300 gram verse tomaten in blokjes en een verse rode peper. Dus vind je 5-10 minuten langer in de keuken staan niet erg, maak dan de “verse” variant.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.