Magnetrondoos
Spread the love!

Over koken in een magnetrondoos

Wie niet snel is moet slim zijn. Hoe lang duurt het voordat water kookt en aardappelen gaar zijn? Inderdaad langer dan 15 minuten. Op die manier zouden er op deze site nooit gerechten kunnen staan met aardappelen, omdat je dan niet binnen 15 minuten klaar bent. Toch moet er iets op te vinden zijn…. en inderdaad! De magnetrondoos.

Wel heel eerlijk gezegd, gewoon koken in water zal gezonder zijn. Hier lees je heel veel over. Dus maak voor jezelf de beslissing. Wat vind je belangrijker? Binnen 15 minuten klaar zijn of maximaal gezond eten? Een goede balans zal daarbij ook een rol spelen. Als je eens in de zoveel tijd kookt met behulp van de magnetron, zal de impact veel minder zijn vergeleken bij elke dag in de magnetron koken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Hoe te koken in een magnetrondoos

De magnetrondoos is een plastic bakje met een deksel. In die deksel zit ook een stoomventiel. In dit bakje kun je dus razendsnel koken. Kijk maar eens naar de volgende tabel voor het koken van aardappelen.

Gewicht Kooktijd Vermogen
150 gram 3 min. 1.000 Watt
300 gram 5 min. 1.000 Watt
500 gram 7 min. 1.000 Watt
1.000 gram 14 min. 1.000 Watt

 
Dit houdt dus in dat je 500 gram kriel aardappelen binnen 7 minuten gaar kookt. Wil je ooit dus eens een receptje met aardappelen koken en binnen 15 minuten klaar zijn? Koop dan zo’n magnetrondoos. Deze kostte bij de Albert Heijn XL 2,99 euro.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

 1. Net heerlijk broccoli gestoomd in de magnetron. Ja, als ontbijt. Structuur is perfect, smaak is zoveel beter dan na koken. Nee, ik heb geen aandelen in de magnetronindustrie 😉 Zeker het proberen waard.

 2. Ik ben persoonlijk van mening dat aardappelen (en ook andere groenten zoals b.v. broccoli, bloemkool) hun smaak veel beter bewaren als je ze stoomt in de microgolf. Ik ben groot geworden met aardappelen, verse groenten uit mijn vader’s moestuin dus wij aten steeds seizoengroenten en er werd ook veel in de diepvriezer bewaard voor later, maar wat is nu het beste bewijs dat bijna alles er nog inzit, toch de smaak. Als je aardappelen grofweg 20 minuten kookt in water dan giet je de meeste smaak en dus ook voedingsstoffen weg in de gootsteen. Ik gebruik een Sistema doos met mandje en aardappelen en groenten zijn veel vlugger klaar én hebben hun smaak nog alsof ze vers uit de moestuin van mijn vader kwamen. Mijn keuze is zo wel vlug gemaakt! En nee, ik heb niks te maken met microgolfovens of kookspullen, echt niks!

  1. Dank je wel voor je compliment! Altijd leuk om te lezen!

   Rondom de tip; ik persoonlijk weet niet weet welk artikel ik moet geloven rondom koken in de magnetron. Hebben de magnetron voorstanders aandelen in magnetrons ja/nee, overdrijven de tegenstanders en is het nadelige effect nooit wetenschappelijk aangetoond ja/nee. Geen idee wat de waarheid is.

   Op supersnel gezond vermeld ik de magnetron variant alleen wanneer het anders echt niet haalbaar is om met 15 minuten het gerecht te serveren. Heb je iets meer tijd, dan kun je het product natuurlijk ook in water koken of stomen.

   Dus aan iedereen die dit leest: het hoeft niet perse in de magnetron, gewoon koken of stomen kan net zo goed. Dat kost alleen wat extra tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *