Hoe iemand alles kan eten en toch afvalt
Spread the love!

Om jaloers van te worden

We kennen ze allemaal wel. Van die mensen die alles kunnen eten wat los en vast zit en geen gram aankomen. Terwijl er mensen zijn die niets eten en bij wijze van spreken van het inademen van lucht al aankomen.

In dit artikel verklap ik het geheim van de mensen die alles kunnen eten en toch slank blijven.

De slanke dame die alles kan eten

Ik stel je even voor aan Angelique. Zij is zo’n vrouw die alles kan eten. Ze is 45 jaar, 1,67 lang en weegt 65 kg. Ze sport niet en heeft een zittend beroep en zou graag 1 – 2 kg lichter wegen. Ze ontbijt met een groene smoothie van deze site, de komkommer spinazie banaan ananas yoghurt smoothie. Ze komt op kantoor en er is iemand jarig die trakteert. Ze neemt een lekker stuk appeltaart en geniet er volop van. Vervolgens eet ze nog een sinaasappel tussendoor. Ze luncht met een salade, een groot bord met kip kerriesalade. In de middag pakt ze een appel en eet ze ook nog eens een handje nootjes. ‘s Avonds eet ze een groot bord met bloemkoolrijst goreng met runderreepjes. Alsof het nog niet genoeg is, neemt ze ook nog een schaaltje magere yoghurt met wat zomerfruit als toetje én geniet ze bij de koffie ook nog eens van twee stukjes chocolade. Ze is supertrots en blij, want vanochtend woog ze zelfs weer iets lichter. Ze geniet én komt geen gram aan! 🎉

De dame die al aankomt van het inademen van lucht

Ik stel je even voor aan Lisa. Zij is zo’n vrouw die al aankomt van het inademen van lucht. Ze is 45 jaar, 1,67 lang en weegt 65 kg. Ze sport niet en heeft een zittend beroep en zou graag 1 – 2 kg lichter wegen. Kortom, een kopie van Angelique. Alleen het eetpatroon verschilt. Lisa ontbijt namelijk niet, want ze is aan de lijn. In de middag stilt ze haar honger met slechts één pistoletje met wat boter en kaas. ‘s Avonds kiest ze voor een salade, een kant-en-klare maaltijdsalade uit de supermarkt. Lekker makkelijk, want energie om te koken heeft ze niet. Ze ploft op de bank en schenkt haarzelf één glas wijn in en pakt er een half bakje ongezouten nootjes bij. Een beetje genieten moet kunnen, toch? Het is allemaal al ellendig genoeg, want ze valt geen grammetje af 😢.

Zo ziet het verschil eruit

Links zie je wat Angelique heeft gegeten en gedronken en rechts wat Lisa heeft gegeten en gedronken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Hoe iemand alles kan eten en toch afvalt

 

Hoe kan het nu dat Angelique wél afvalt en Lisa niet?!

Het is eigenlijk heel simpel. Beiden verbruiken per dag zo’n 1.789 kcal.

  • Angelique nuttigt op zo’n dag 1.560 kcal. Dat is ruim 200 kcal minder dan ze verbruikt. Hierdoor valt ze zelfs heel langzaam ietsjes af.
  • Lisa nuttigt op zo’n dag, met dat kleine beetje, zo’n 1.750 kcal. Dat is ongeveer net zoveel als ze verbruikt. Hierdoor blijft ze op gewicht.

De verschillen

De salade van Lisa bevat net zo veel calorieën als de salade én avondmaaltijd van Angelique bij elkaar opgeteld. Het halve bakje nootjes van Lisa bevat net zo veel calorieën als de appel, de sinaasappel, het handje noten, de twee blokjes chocolade én de punt appelgebak van Angelique! Het glas wijn bevat meer calorieën dan het bakje magere yoghurt met zomerfruit.

Conclusie

Wil je afvallen? Onthoud dan dit. Het gaat NIET om hoeveel je eet. Het gaat om WAT je eet. Zoals je ziet helpen de recepten van deze website enorm! En dan blijft er ook nog voldoende ruimte over om te genieten. Ook belangrijk, toch? ❤️👍

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *