Biet banaan kersen amandelmelk smoothie
Spread the love!

Over het biet banaan kersen amandelmelk smoothie recept

Deze biet banaan kersen amandelmelk smoothie was een tip van Femke, dat is een goede vriendin van mij. En ze had gelijk. Vet lekker!

Het is ook wel weer een tijdje geleden dat ik iets gemaakt heb met verse amandelmelk. Dus dit “groene” smoothie recept is een ideale aanvulling op de gigantische lijst met recepten op deze website.

Als ik kersen gebruik in een smoothie, dan gebruik ik altijd de diepvries kersen. Deze zijn namelijk al ontpit. Qua voedingsstoffen maakt het niet zoveel uit of je nu verse kersen koopt of de diepvries variant.

De diepvries variant verliest in het proces wel een klein beetje vitaminen, maar de kersen worden wel op hun hoogtepunt pas geplukt. Daarna worden ze diepgevroren, waarna het verlies nagenoeg stopt.

Verse kersen worden echter iets te vroeg geplukt, omdat het nog wel even duurt alvorens ze in de supermarkt liggen. Je wilt ze dus niet overrijp plukken, want dan zouden ze te snel bederven. Verse kersen verliezen erna ook een beetje vitamine. Het duurt namelijk best wel even alvorens de verse kersen in je smoothie eindigen. Zo liggen ze bijvoorbeeld ook nog een tijdje in de winkel.

Kortom, die twee ontlopen elkaar niet veel en in dit geval zijn de diepvries kersen makkelijk omdat je ze niet eerst nog zelf hoeft te ontpitten.

Al met al, een lekker recept! Mocht jij nu ook een lekker recept bedacht hebben, laat het mij dan weten via het contactformulier of in een reactie hieronder.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het biet banaan kersen amandelmelk smoothie recept

Biet banaan kersen amandelmelk smoothie
Biet banaan kersen amandelmelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan kersen amandelmelk smoothie
Biet banaan kersen amandelmelk smoothie
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Maak eerst de verse amandelmelk.
 2. Voeg de voorgekookte biet toe.
 3. Schil de banaan en voeg deze toe.
 4. Voeg de pitloze kersen toe.
 5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

 1. Het is dus mogelijk: een smoothie met biet waarbij deze niet overheerst 😉
  Inmiddels een paar keer gemaakt, super lekker!
  Heel fijn hoe de subtiele amandelsmaak mengt.

 2. Yes het kan dus wel, een smoothie met biet, waarin deze niet overheerst. Nu al een paar keer gemaakt: superlekker! Heel fijn ook hoe de subtiele amandelsmaak meewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *