Bananen noten smoothie
Spread the love!

Over de bananen noten smoothie

Deze bananen noten smoothie is echt iets voor zoetekauwen. Het is een heerlijke romige zoete start van de dag. Hij mist wel wat groente, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is juist een heerlijke afwisseling ten opzichte van een donker groene smoothie.

Bananen staan, net als aardappelen, onterecht bekend als dikmakers. Een banaan levert wel vrij snel energie. Dat 1 banaan de bloedsuikerspiegel snel zou doen laten stijgen is onjuist. De glycemische lading is hiervoor te laag. Meer over de glycemische lading kun je lezen in dit artikel: Glycemische lading.

Gekoeld wordt elke smoothie frisser en lekkerder. Je hoeft hier geen ijsklontjes aan toe te voegen, mits je de amandel melk koud hebt staan.

Het bananen noten smoothie recept

Bananen noten smoothie
Bananen noten smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bananen noten smoothie
Bananen noten smoothie
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst de rozijnen, dadels, paranoten en amandelen in de blender. Giet hier dan een klein beetje verse amandelmelk bij en zet de blender aan. Dit zorgt ervoor dat alle stukken goed fijn gehakt worden. Mocht je stukken juist lekker vinden, dan kun je alles er ook in 1 keer in doen.
  2. Misschien dat andere blenders het wel in 1 keer aankunnen hoor… maar die van mij niet. Vooral de rozijnen vindt hij lastig als ik alles in 1 keer in de blender doe.
  3. Doe er vervolgens dan de bananen bij met de rest van de verse amandelmelk.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *