Snicker smoothie
Spread the love!

Over het snickers smoothie recept

Een snickers smoothie is supersnel en gezond? Serieus? Nou, het is inderdaad een van de weinige smoothies zonder groenten, maar ongezond is anders.

Het is per persoon een banaan. Niets mis mee. Er wordt twee stuks fruit per dag geadviseerd en een banaan is ook gewoon fruit.

AH 100% pin­da­kaas met stuk­jes pin­daDe Snickers smoothie bevat per persoon 12,5 gram pindakaas. Ik heb bewust gekozen voor de pindakaas die voor 100% uit pinda’s bestaat. Dus, pindakaas zonder toegevoegde olie en suiker. Eigenlijk voeg je dus gewoon 12,5 gram pinda’s toe 😉. De Gezondheidsraad adviseert om ten minste 15 gram ongezouten noten per dag te eten. Hiermee worden bijvoorbeeld walnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten, macadamianoten, paranoten en pecannoten bedoeld. Pinda’s zijn geen noten, maar peulvruchten. Toch horen pinda’s in dit advies bij de noten. Deze pindakaas is dus een prima aanvulling op de smoothie. Naast de 12,5 gram hazelnoten per persoon.

Cacaopoeder, pure, extra bittere chocolade, rauwe cacaopoeder en rauwe chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan flavanolen (antioxidanten). Chocolade bevat echter wel veel verzadigd vet en teveel verzadigd vet is nog steeds ongezond. Het beetje rauwe cacaopoeder is niet veel en dat maakt het ook een gezonde keuze.

Het laatste ingredient is sojamelk. Het verschil tussen sojamelk en gewonen melk, qua zuur-base effect (waar ik altijd op let i.v.m. het eetpatroon achter elk recept op Supersnel Gezond), is minimaal. Soja is iets meer base-vormend. Er staan er veel spookverhalen online rondom soja. Van die verhalen klopt maar weinig. Soja met mate, net als met alles, is helemaal prima. Sojabonen hebben de hoogste biologische waarde van alle plantaardige eiwitten. Dat maakt sojaproducten een goede plantaardige eiwitbron. Je kunt ook prima voor een glas melk kiezen als je daar de voorkeur aan geeft, zie ook het artikel Melk is voor kalfjes, toch?

Krijg je nu niet teveel suiker binnen? Nee, er zit geen toegevoegde suiker in deze smoothie (mits je voor ongezoete sojamelk kiest). Er zit wel wat suiker in de banaan bijvoorbeeld, maar je eet één banaan per persoon. Dat is het. Verder bevatten pinda’s, hazelnoten, sojamelk en cacao van nature een klein beetje suiker. De hoeveelheid suiker in deze snickers smoothie zorgt echter absoluut niet voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. De aanwezige hoeveelheid vetten en eiwitten remmen de opname van de aanwezige suikers voldoende af.

Kortom, het klinkt misschien gek… maar deze overheerlijke smoothie (met zijn foute naam 🙈 ) is een prima gezond ontbijt 💪. Drink nu ook weer niet alles in je eentje op hè? Dan wordt het wel teveel van het goede.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 😍

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het snickers smoothie recept

Snicker smoothie
Snickers smoothie
Stemmen: 16
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snicker smoothie
Snickers smoothie
Stemmen: 16
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de sojamelk in de blender.
  2. Schil de bananen en voeg ze toe.
  3. Voeg de hazelnoten toe.
  4. Voeg de pindakaas toe.
  5. Voeg de rauwe cacaopoeder toe.
  6. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  7. Klaar is je snickers smoothie, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *