Komkommer banaan bessen smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan bessen smoothie

Deze komkommer banaan bessen smoothie is een licht groene smoothie, als zou je het niet zeggen als je naar de kleur kijkt van deze smoothie. Het groene element zit hem in de komkommer. De blauwe bessen daarentegen zorgen ervoor dat deze smoothie de paarse kleur krijgt.

Verder is het een hele toegankelijke groene smoothie. Bijna een soort milkshake idee. Het melk achtige komt natuurlijk door de amandel melk. Dat in combinatie met de bevroren blauwe bessen, zorgen ervoor dat het in het geheel een fris en goed gekoelde shake wordt. Erg lekker!

Deze groene smoothie zorgt natuurlijk ook weer voor een briljante start van de dag. Een halve komkommer weegt als snel weer 2 ons, waardoor je na het nuttigen van deze smoothie al weer 1 ons groente per persoon binnen hebt. Het recept is natuurlijk, zoals alle recepten, op deze site voor twee personen. En dit overheerlijk drank zorgt zelfs ook voor de inname van meer dan 1 stuks fruit per persoon op de dag.

Zo makkelijk is het om te “scoren”. Met dit soort starters kun je het oude spreekwoord weer gebruiken: “De eerste klap is een daalder waard”. Licht verteerbaar, veel energie en lekker!

Het komkommer banaan bessen smoothie recept

Komkommer banaan bessen smoothie
Komkommer banaan bessen smoothie
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan bessen smoothie
Komkommer banaan bessen smoothie
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Dit groene smoothie recept is weer net zo makkelijk als alle andere recepten. Alles in de blender en blenden. Voor de volledigheid heb ik toch even de stappen uitgeschreven.
 2. Pel de bananen en breek deze in stukken. Doe de stukken in de blender. Snijd vervolgens de komkommer in dikke plakken. Mijn blender weet dikke plakken beter te waarderen dan twee grote stukken.
 3. Voeg als laatste de 125 gram blauwe bessen toe samen met een glas verse amandelmelk.
 4. Zet de blender eerst even op een “ijs crunch” stand. Om erna het geheel op hoge snelheid tot een milkshake achtige structuur te blenden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Dit is een aanrader.
  Ik gebruik de bananen bevroren.
  Amandelmelk ( had ik niet in huis) heb ik vervangen door verdunde kokosmelk.
  Super lekker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *