Biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie
Spread the love!

Over de biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie

Deze biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie is net een een milkshake met yoghurt. Alleen dan wel een supergezonde variant natuurlijk 😀 . Met dank aan Marian uit de 30 dagen Supersnel Gezond Facebookgroep.Kokosyoghurt AH huismerk

Kijk bij het kopen van kokosyoghurt wel even goed naar de ingrediënten van de verschillende soorten kokosyoghurt. Die van Albert Heijn (het huismerk) is gewoon yoghurt met 1,5% kokosmelkpoeder en wat kokosrasp. Dat is natuurlijk wat anders dan kokosyoghurt. 

Kokosyoghurt Creamy MomentsDe Creamy Moments Kokosyoghurt, ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn, is echt kokosmelk met yoghurtculturen. Ook een klein beetje zetmeel en een kleine beetje suiker, maar dat mag de pret niet drukken. Toevoegingen zijn eigenlijk zelden hét probleem, het zijn vaak de producten waar ze inzitten die ongezond zijn.

Mocht je toch elke vorm van toegevoegde suiker willen vermijden, dan is er nog een alternatief te vinden. Wel iets duurder, maar zonder toegevoegde suiker.

Harvest Moon Kokosnootmelkyoghurt naturelDe Harvest Moon Kokosnootmelkyoghurt naturel, ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Die kokosyoghurt bevat slechts drie ingrediënten: kokosmelk met yoghurtculturen en een klein beetje zetmeel. Dat is een heel klein bekertje van 125 gram. In het recept voeg ik voor 2 personen 150 gram toe, maar 125 gram is ook prima. Vul dat gewoon aan met een klein beetje extra water.

Op die manier houd je ook niets over, daar valt ook weer wat voor te zeggen.

Afsluitend, let op! Gebruik kokosyoghurt wel met mate (net als kokosvet en kokosmelk). Het bevat veel verzadigd vet. Niks mis met verzadigd vet, verzadigd vet is helemaal prima, maar net als met alles… Overal waar “te” voor staat… 😉 . 

Dit recept is dus ook echt voor 2 personen, dus niet stiekem de hele kan in je eentje opdrinken hè? 😉

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie recept

Biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie
Biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie
Biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie
Stemmen: 12
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de kokosyoghurt in de blender en voeg het water toe.
 2. Weeg de voorgekookte rode biet af en voeg deze toe aan de kokosyoghurt en het water.
 3. Schil de banaan en breek deze in tweeën. Voeg de banaan toe.
 4. Voeg als laatste de frambozen toe.
 5. Blend het geheel tot een egale biet banaan framboos kokosyoghurt smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Dag Hans,

   Er is eigenlijk nooit één recept of één ding wat helpt. Een algeheel gezond eetpatroon, zoals het Alkaline eetpatroon dat achter elk recept op deze site schuilt, kan wel degelijk helpen.

   Wanneer je in de regel zo gezond eet, dan kan het zeker positieve effecten hebben. Kijk bijvoorbeeld naar het succesverhaal van Elisah rondom reuma: https://supersnelgezond.nl/succesverhaal-van-elisah/.

   Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Wanneer je overstapt op het eetpatroon, dan ben ik zeer benieuwd hoe snel je de positieve effecten merkt.

   In elk geval heel veel gezonde groeten,

   Carlo

 1. Ik heb hem gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vult goed. Had pas na ruim 3 uur weer trek in eten. Alleen heb ik helaas ipv echt kokosyoghurt drinkyoghurt van mona gebruikt omdat ik zo snel niet de kokosyoghurt kon vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *