30 Day Challenge
Spread the love!

30 dagen uitdaging update

De teller staat inmiddels op 1.752 leden. Iedereen blijft successen boeken. Er is zelfs iemand die inmiddels al 27kg kwijt is en nog steeds afvalt. Hoe geweldig is dat?!

30 dagen uitdaging update (update 15/05)

De teller staat inmiddels op 1.435 leden en het blijft zo gaaf om te zien en horen hoeveel successen mensen boeken!

 • Hier gaat het prima in nog geen 3 weken tijd 4 kilo kwijt!
 • En ik meen dat ik nu de afgelopen weken al voel dat mijn energieniveau weer verbetert!! Ik ben dus erg blij met al je tips en ideeën!
 • Zoals al eerder aangegeven, wij gaan lekker! Wij genieten elke dag weer opnieuw van elke dag weer een ander heerlijk recept!
 • En nog veel meer…

30 dagen uitdaging update (update 03/09)

Inmiddels heeft de groep al meer dan 750 leden en het aantal blijft groeien. Er komen ook steeds meer leuke tips, recepten en leuke ervaringen voorbij.

30 dagen uitdaging update (update 25/03)

Inmiddels heeft de groep al meer dan 350 leden!

30 dagen uitdaging update (update 28/10)

Even een greep uit de successen die worden behaald in de 30 dagen Supersnel Gezond besloten Facebook

 • …bij ons gaat het prima en blijft het ook goed gaan…
 • …geen buikklachten meer…
 • …2 kilo afgevallen, ook 2 cm in de taille minder…
 • …je voelt je stuk minder zwaar qua moeheid…
 • …bizar wat een verschil het maakt hoe je eet…
 • …het is nu onze manier van eten geworden…

30 dagen uitdaging update (update 19/8)

Inmiddels heeft de 30 dagen Supersnel Gezond besloten Facebook groep al meer dan 70 leden. Enthousiaste verhalen vliegen al over en weer; van complimenten krijgen uit je omgeving over hoe je eruit ziet tot aan 6.5kg in 5 weken. Een succes dus!

30 dagen uitdaging

Wie doet er nog meer mee met de “30 dagen uitdaging”? Dertig dagen alleen maar groente en fruit omarmen en supersnelle gezonde recepten eten. Test zelf het verschil.

Voedsel als brandstof

Voedsel is in de essentie een brandstof. Te vergelijken met een Diesel auto die op de brandstof Diesel rijdt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Een diesel auto rijdt prima op sla-olie, maar als je aan een eigenaar van een diesel auto vraagt of hij liever sla-olie zou tanken, dan is het antwoord nee. Als je uitlegt dat een Diesel auto echt op sla olie kan rijden, dan gaan er andere factoren meespelen. Dan gaat de aandacht uit naar de motor. Is het wel goed voor de motor? Ja maar, gaat de motor dan niet over een tijdje alsnog stuk. Hoe zit het met de leidingen? Slippen die dan niet dicht? En de prestatie? Wat gebeurt er dan met de prestatie en het effect op de trekkracht van de auto? Etc, etc, etc…

Die vragen zijn logisch toch? Die vragen zou je ook moeten stellen als het gaat om jouw persoonlijke brandstof. Wat eet en drink je. Wat is daarvan het effect op jouw motor en je lichaam? Ongezonde voeding verbrandt je lichaam ook, maar het haalt daar minder essentiële voedingsstoffen uit, zoals vitamine en mineralen. Sterker nog, slechte voeding heeft een negatief effect op je leidingen (vaten) en je motor (hart). Nog los het uiterlijke aspect in de vorm van overgewicht. Soms gaat er wel eens een dashboard lampje branden en krijgen mensen fysieke klachten. In de regel wordt er dan een medicijn voorgeschreven, zonder naar de oorzaak te kijken. Dat is net als een stickertje plakken over een dashboard lampje heen dat is gaan branden. Ongezonde voeding kan wel degelijk een oorzaak zijn en als je die oorzaak verhelpt, verdwijnt ook het probleem.

Onbewust weet je wat gezonde voeding is. Ook aan je lijf merk je wat gezonder is. Stort je in na het eten, of krijg je energie na het eten? Heb je overgewicht, of op gewicht? Dat zijn allemaal indicaties die kunnen aangeven of je gezond eet ja of nee.

Voedsel is primair een brandstof en gezond eten hoef niet smakeloos te zijn. Als je gezond eten goed bereidt is ook qua smaak nog eens super lekker. Daarbij gaat je motor veel langer mee!

Doe ook mee!

Doe ook mee! Eet 30 dagen supersnelle gezonde recepten en test zelf hoe groot het verschil voor jou is.

Zoek je steun?

Zoek je steun, wil je ervaringen delen, of gewoon andere mensen volgen die die ook de uitdaging aangaan? Meld je dan aan bij de speciale besloten Facebook groep: 30 dagen Supersnel Gezond punt NL.

Soortgelijke Berichten

12 Commentaar

 1. Hoi ik wil vooral snel ,makkelijk gezond eten ,ik ben 56 jaar werk in de zorg heb veel onregelmatige diensten .
  Heb weinig energie en begin klachten te krijgen die ik relateer en mijn overgewicht.
  Ik ben ongeveer 25 kilo te zwaar ,wil g
  raag wat afvallen ,maar wil niet sporten ,wandelen en fiets doe ik wel en wil ik best wat fanatieker gaan doen.
  Dus ik hou van snel ,makkelijk gezond eten is dat te doen?

  1. Hoi Els,

   Ik heb zelfs iemand leren kennen die op dit moment iets meer dan 30 kg kwijt is dankzij de recepten van Supersnel Gezond. Met het kader dat je schetst is het zeker haalbaar. Ik zou zeggen, ga er voor! Heel veel succes en houd me op de hoogte. Met gezonde groeten, Carlo

 2. hai Carlo,

  Kan je ook alleen maar smoothies maken als je zin hebt om wat te eten?…Ik heb namelijk heel veel last van maag en darmen, ze weten de oorzaak niet waar de pijn vandaan komt. Ben al in Nijmegen, Maastricht en de reguliere ziekenhuizen geweest.

  Nu kan ik vloeibaar voedsel wel beter verdragen. Daarom ook mijn vraag.
  Ik hoor het wel.

  Mvg,
  Helene

  1. Hi Helene,

   Wat vervelend dat je veel last hebt van je maag en darmen en wat raar dat ze ook de oorzaak niet kunnen vinden. Zeker gezien de hoeveelheid ziekenhuizen die je noemt.

   Ze zullen het vast gevraagd hebben, maar even voor de zekerheid. Hebben ze ook gekeken naar je eetpatroon?

   Smoothies zijn supergezond, maar als je alleen maar smoothies eet dan loop je toch de kans op bepaalde tekorten. Niet alles zit in smoothies. Denk bijvoorbeeld aan eiwitten. Ze zitten wel in smoothies, maar niet zoveel. Daarnaast is het nog niet zo makkelijk om je dagelijkse energiebehoefte uit alleen maar smoothies, ofwel groenten en fruit te halen.

   Kan je behandelend art je doorverwijzen naar een specialist die ook veel verstand heeft van voeding in combinatie met je symptomen?

   Ik denk dat je daar ontzetten veel baat bij zou kunnen hebben.

   Beantwoord dit je vraag?

   Heel veel gezondheid gewenst,

   Carlo

 3. Graag zou ik met dit dieet willen beginnen maar ik ben internationaal chauffeur en wat zijn dan mijn optie.s
  We zijn de hele week van huis ik eet wel veel in de auto ik heb een koelkast en magnetron bij me dus dan blijf bij mij de vraag wat voor verse of voorbereide maaltijden kan ik meenemen groep jos

  1. Dag Jos,

   Dat vergt inderdaad wat meer denkwerk. Zeker als je vooraf voor een hele week boodschappen wilt doen.

   Ik zou in de ochtend dan simpelweg voor wat rauwe groente (komkommer, wortel, avocado met een beetje peper en zout mocht je hem zo een beetje smakeloos vinden, bleekselderij, etc). Je zou eventueel ook een mooie pure kant en klare dressing kunnen uitzoeken om de rauwe groente wat smaakvoller te maken. Dan kun je daar in dippen. Dit ter vervanging van de smoothies, die meer smaak hebben doordat je de groente mixt. Jij kan dus andere manieren zoeken om rauwe groente toch smaak te geven.

   Dan als tussendoortjes wat fruit zoals appels, bananen, sinaasappels, etc.

   Voor de lunch en het avondeten zou ik vooral recepten kiezen uit de https://supersnelgezond.nl/lunch/. De gerechten met gerookte zalm, tonijn uit blik, gerookte forel, etc zijn visgerechten waarvan de vis niet meer opgewarmd hoeft te worden, maar wel gemakkelijk een week houdbaar is.

   Zoek je toch naar iets warms, schaf dan een magnetrondoos aan. Dan kun je de volgende recepten relatief gemakkelijk bereiden:
   https://supersnelgezond.nl/miso-soep-rijk-gevuld/
   https://supersnelgezond.nl/aardappelsalade-met-rucola-en-olijven/

   Je zou van te voren bijvoobeeld kipfilet kunnen grillen, in de koelkast bewaren en dat op dag 1 kunnen eten. Gebraden kip blijft gekoeld 2 dagen houdbaar.

   In hele grote lijnen geeft dit eetpatroon aan dat het vooral belangrijk is om te zorgen dat je van alles wat je eet, zeker zo’n 80% uit groente en fruit eet, waarvan het liefste de helft rauw.

   Het is minder makkelijk maar wel goed te doen denk ik, zeker als je gaat merken dat je er meer energie door krijgt (door dit eetpatroon) dat wordt het ook vanzelf aantrekkelijker en leuker om oplossingen te bedenken.

   In elk geval heel veel succes!

 4. Ik vind het allemaal erg interessant en ben wel aan het proberen gezonder te eten, maar ik ben nog wat terughoudend omdat ik al mijn hele leven knok tegen ondergewicht. ik heb het nu redelijk onder controle, maar wel met veel brood, accepteren van alle tussendoortjes, suiker in de koffie en thee etc. Omdat ik me niet direct energiek voel, wil ik graag proberen om mijn voeding beter te maken, maar ben toch een beetje bang dat ik hiermee juist gewicht verlies. Ik geloof eigenlijk dus niet zo dat mensen met ondergewicht hierdoor zullen aankomen. Werkt dat echt?

  1. Dag Mirjam,

   In de eerste plaats is het belangrijk om te overleggen met een huisarts. Er zou namelijk ook een medische oorzaak kunnen zijn voor ondergewicht. De huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar een diëtist of gewichtsconsulent.

   Tip; de basis studie gewichtsconsulent biedt geen concrete handvatten die specifiek gelden voor ondergewicht. Ga je naar een gewichtsconsulent, doe dan navraag naar de specifieke kennis rondom ondergewicht en de succesvolle behandelingen.

   Het Alkaline eetpatroon is er op gericht om zoveel mogelijk gezond en gevarieerd te eten. Het eetpatroon sluit niets uit. Het richt zich alleen op veel groente, fruit en aardappelen waarvan het liefst de helft rauw.

   Het eetpatroon vermeldt inderdaad dat verzuring ook zou kunnen zorgen voor ondergewicht. De verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat je door ongezond eten een uitzonderlijk bijeffect krijgt dat zorgt voor een disbalans waardoor ondergewicht ontstaat.

   Meer informatie kan ik je niet geven. Ik hoop je hiermee toch geholpen te hebben!

  1. Ik heb geen speciale selectie gemaakt, je kunt gewoon zelf de recepten van de site kiezen. Ik doe elke ochtend een smoothie, elke middag een salade, en elke avond veel groente met een stukje vlees/vis of pasta/rijst/aardappelen.

   Het idee is zelf te testen wat er gebeurd met je lichaam en energie als je 30 dagen gevarieerd en gezond eet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.