Bietensalade met veldsla en gerookte forel

Over de bietensalade met veldsla en gerookte forel

Deze bietensalade met veldsla en gerookte forel doet je weer enorm verrassen. Zo lekker kunnen bietjes zijn en snel klaar. Top gerecht naar mijn mening!

Dit recept is een mooi samenspel tussen het zuur van de mosterd, het zoet van bietjes en het vettige zoute van de gerookte forel. Ik heb het wel eens eerder genoemd, een gerecht maken met dat soort verschillende elementen zorgt voor een culinaire beleving. Bitter en hartig zijn de andere twee elementen en ook die kun je terugvinden.

Het bietensalade met veldsla en gerookte forel recept

Bietensalade met veldsla en gerookte forel
Bietensalade met veldsla en gerookte forel
Stemmen: 11
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bietensalade met veldsla en gerookte forel
Bietensalade met veldsla en gerookte forel
Stemmen: 11
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak als eerste de zak met veldsla voorzichtig open aan de bovenkant. Schenk vervolgens wat olijfolie in de zak en strooi er wat zout en peper in. Hussel de sla in de zak zodat de olijfolie en het zout zich goed verspreidt. Haal het uit de zak en verdeel de veldsla over de twee borden. In dit geval heb je een “matras” sla in plaats van een “bedje” van veldsla. Dat is echter wel erg lekker gezien het een hoofdmaaltijd is. Anders zou het misschien wat weinig zijn.
  2. Maak nu de dressing door 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd en wat peper en zout goed te mengen. Zet het even weg en roer het erna nog een keer goed door. Het doel is een egale dressing.
  3. Snijd vervolgens de biet in stukken. Sommige supermarkten hebben voorgekookte biet ook voorgesneden. Met wat kruiden of een uitje. Dat kan ook erg lekker zijn. Doe de stukjes biet in een kom en doe er een afgestreken theelepel mierikswortel bij en alvast twee eetlepels van de dressing. Roer het geheel goed door.
  4. Verdeel de bietjes over de twee borden.
  5. Pak nu de gerookte forel en scheur de vis in stukken. Verwijder eerst het vel als dat nog aanwezig is. Verdeel de vis over de twee borden en leg het op de rode biet.
  6. Gebruik het restje van de dressing om de borden nog een klein beetje te garneren.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

14 Commentaar

  1. Heerlijk en lekker makkelijk recept!

    Ik denk dat ik deze eens ga maken met wasabi in plaats van mierikswortel! Wasabi is immers ook mierikswortel, en een potje mierikswortel koop ik altijd al met de wetenschap dat hij na 1 eetlepel verder zal staan verpieteren in de koelkast en daarna in de vuilnisbak zal belanden. Wasabi gebruik ik vaker. Ik ga eens kijken wat het effect van wasabi met mayo is in dit gerecht!

    1. Heb dit vandaag gemaakt als hoofdmaaltijd: het is verrukkelijk! Biol. bietjes kosten heel weinig, vier stuks voor één euro vijf cent en al voorgekookt! Ruime porties gemaakt, omdat het onze hoofdmaaltijd was, pijnboompitjes erover heen gestrooid.Met smaak gegeten! De combinatie van gerookte forelfilet en plakjes biet is erg lekker!
      Dank voor dit heerlijke recept!

  2. Hoi Carlo,

    Ik wil deze salade maken maar is er een goede vervanger voor de forel? Mijn man lust geen vis en geen kip.

    Groetjes,

    Atty

    1. Hoi Atty,

      Wanneer je man geen vis en kip lust, dan blijft er alleen varkens- en rundvlees over. In dat geval zou ik kiezen voor varkensvlees en in dit geval filetlapjes. Deze aanbraden met wat boter en kruiden met een beetje peper en zout.

      Groetjes,

      Carlo

  3. Een heerlijk recept met een mooie combinatie van smaken. Al verschilende keren gemaakt. Alleen lukt het niet om de dressing egaal geroerd te krijgen. De smaak is er niet minder door. 🙂

    1. In de regel kun je best vaak olijfolie vervangend door kokosolie. In het geval dat het in een dressing wordt gebruikt, zoals in dit gerecht, kan het niet. In dit gerechtje hoort echt de olijfolie. Die smaakt lekkerder en is vloeibaar op elke temperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *