Over de Chinese roerbakgroente met zeekraal en zalm
Dit recept voor Chinese roerbakgroente met zeekraal en zalm is echt supersnel klaar, gemakkelijk te bereiden, mega gezond en natuurlijk erg lekker!
Het bereiden van dit gerecht duurt niet heel veel langer dan slechts 5 minuten. Eigenlijk doe je gewoon alle ingrediënten in 1 keer bij elkaar in de wok en dat roerbak je een paar minuten. Zo simpel, maar erg lekker. Vooral door de zeekraal. De zeekraal geeft iets speciaals aan het gerecht.
Zeekraal kun je vinden bij de vis in goed gesorteerde (grote) supermarkten en sommige groentezaken. Het ligt vaak naast de zeewier. Zeekraal is een goede bron van jodium, wat een fijne aanvulling is als je niet zo veel brood eet. Aan brood wordt namelijk jodium toegevoegd, gezien het een belangrijk mineraal is. Jodium draagt namelijk bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier en draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het Chinese roerbakgroente met zeekraal en zalm recept
- 400 gram Chinese roerbakmix
- 200 gram gerookte zalmblokjes
- 1 stuk limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel vissaus
- 100 gram zeekraal
- Zet een grote wok met een scheut olijfolie op het vuur. Je kunt ook kiezen voor kokosolie. Een wok kan snel erg heet worden en als olijfolie te heet wordt kunnen er schadelijke stoffen ontstaan. Kokosolie kan beter tegen hogere temperaturen.
- Doe hier de Chinese roerbakgroente in samen met de zeekraal en ook gelijk de zalm.
- Snijd de limoen door midden en knijp het sap eruit. Voeg het sap, samen met de eetlepel vissaus, toe aan de groente en de zalm.
- Roerbak dit geheel ongeveer 4-5 minuten. Totdat je merkt dat de groente iets begint te slinken en de zalmblokjes mooi gaar worden.
- Er is geen extra zout nodig, de zeekraal en de gerookte zalm zijn beide al zout van zichzelf. Dus die zorgen voor voldoende smaak, samen met de limoen en de vissaus.
- Verdeel het gerecht over de borden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.