Roerbakschotel met een zalmburger
Spread the love!

Over het roerbakschotel met een zalmburger recept

Deze roerbakschotel met een zalmburger is een beetje vreemd, maar wel lekker :-). Natuurlijk ook in verhouding volgens het eetpatroon achter deze website.

Dit is weer eens een recept dat mijn vrouw bedacht heeft. Ik was nog druk bezig met de website en zij ging boodschappen doen en daarna de keuken in. Dan word ik vaak verrast. Zij experimenteert graag en dat leidt soms tot verrassende combinaties. Zoals nu ook weer.

Italiaanse groenten met rode kidneybonen. Ofwel, een soort Mexicaanse schotel, maar met een Italiaanse mix aan groenten. Plus dan nog die zalmburger 🙂 . Die zag ik ook niet aankomen. Ik kon uiteindelijk ook geen betere naam bedenken voor dit gerecht dan: “Roerbakschotel met een zalmburger” 😀 .

Maar goed, daar gaat het allemaal niet om. Het was namelijk wel erg lekker! En, wel zo belangrijk, ze wist nog exact te vertellen hoe ze het gemaakt had. Soms is ze zo creatief geweest dat het niet meer te reproduceren is 😛 .

Ik heb dat ooit een keertje gehad, toen had mijn vrouw ook een recept gemaakt. Superlekker! Ik gelijk een foto gemaakt en gevraagd wat er allemaal in ging. Dat heb ik opgeschreven en de dag erna heb ik het recept op de website geplaatst.

Zo’n 1-2 weken later heb ik het gerecht zelf een keer gemaakt. Aan tafel zegt ze ineens: “Hmmm, ik mis wat. Heb je er wel dit en dat in gedaan?” Wat bleek, het recept was dus niet compleet. Sindsdien ben ik dus wat voorzichtiger geworden 😀 .  Maar geen nood, dit keer klopt het echt!

Conclusie, het recept is zeker weten Supersnel Gezond-waardig. Geniet ervan!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het roerbakschotel met een zalmburger recept

Roerbakschotel met een zalmburger
Roerbakschotel met een zalmburger
Stemmen: 11
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Roerbakschotel met een zalmburger
Roerbakschotel met een zalmburger
Stemmen: 11
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Hak eerst de knoflook fijn.
 2. Zet vervolgens twee pannen op het vuur met in beide pannen een eetlepel olijfolie.
 3. Fruit in de grootste pan de knoflook en voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroente toe.
 4. Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe en blijf regelmatig roeren.
 5. Bak in de andere pan de burgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Je kunt ze het beste regelmatig keren, dan garen ze geleidelijk en gelijkmatig.
 6. Zodra de Italiaanse groente een beetje glazig wordt kun je de kidneybonen toevoegen en die nog even kort meebakken.
 7. Breng de roerbakschotel op smaak met wat chilipeper en zout.
 8. Verdeel de roerbakschotel over de borden en leg de zalmburger ernaast.
 9. Klaar is de roerbakschotel met een zalmburger. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Hallo,
  Ik vraag me af van welke ingrediënten de burger is gemaakt. Gebruik wat mijn betreft gewoon verse wilde zalm. Geen kunstmatig gedoe.

 2. Carlo even een vraagje, waar heb je je zalmburgers gehaald? Ben bij de jumbo en 2 filialen van de ah geweest en niks noppes nada.

  Groetjes Feli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *