Kool aardappelcurry
Spread the love!

Over de kool aardappelcurry

De inspiratie voor deze kool aardappelcurry komt uit de Indiase keuken. Het is een snelle vegetarische maaltijd en het is natuurlijk ook weer superlekker!

Ze noemen het ‘aloo patta gobhi sabzi’ (tenminste als ik het goed heb, mijn Hindoestaans is een beetje roestig 😛 ). Het is ook een ‘dry sabzi’, ofwel droge groenten. Het is dus een droog gerecht, geen gerecht met saus.

Jonnie Boer Garam MasalaIk heb het recept wel enigszins versimpeld. Dat maakt het makkelijker om te maken en hij is sneller te bereiden, maar ik heb er wel voor gezorgd dat de smaak briljant blijft!

Mijn eerste truc is dat ik de garam masala (kruidenmengsel) van Jonnie Boer gebruik. Dat is in de regel goed te verkrijgen ik moet bekennen dat ik simpelweg fan ben geworden van zijn kruidenmengsels.

In India hebben families en huismoeders vaak een lange traditie van het maken van garam masala. Het recept voor de kruidenmix wordt van moeder op dochter doorgegeven en kan variëren per regio en familie waardoor het een echte familietraditie wordt. Jonnie heeft die essentie weten te vangen in dit mengsel. Soms bestaan kruidenmengsels vooral uit zout. De mengsels van Jonnie niet, er zit zelfs geen zout in. Dat vind ik ook een pluspunt.

Celavita kruimige aardappelenVerder kies ik voor de CêlaVita kruimige aardappelen. Deze zijn al geschild en kunnen met zak en al in de magnetron.

Ik kies hiervoor omdat elk gerecht op deze website binnen 15 minuten te bereiden moet zijn. Zeker niet ongezond, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon een zak aardappelen te kopen en die zelf te schillen en te koken. Iets gezonder.

Kook ze dan wel met zo min mogelijk water, anders verlies je meer vitamines dan wanneer je ze in de magnetron zou koken. Of stoom de aardappelen, dat is echt helemaal top! Dan ben je alleen wat langer bezig.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Hier komt het kool aardappelcurry recept.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de dip maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het kool aardappelcurry recept

Kool aardappelcurry
Kool aardappelcurry
Stemmen: 18
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Kool aardappelcurry
Kool aardappelcurry
Stemmen: 18
Score: 3.94
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Ik gebruik dus CêlaVita Kruimige aardappelen om te zorgen dat dit recept binnen 15 minuten te bereiden is. Deze aardappelen kunnen namelijk met zak en al in de magnetron. Heb je meer tijd dan 15 minuten? Dan kun je natuurlijk ook zelf aardappels schillen en koken.
 2. Doe de CêlaVita kruimige aardappelen met zak en al in de magnetron en kook deze in 5-6 minuten op 900 Watt. Dan zijn ze zo goed als gaar. Het laatste beetje gebeurt straks in de pan.
 3. Hak ondertussen de knoflook fijn.
 4. Snipper het uitje.
 5. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak vervolgens de rode peper in kleine stukjes.
 6. Doe een eetlepel kokosolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en de rode peper.
 7. Voeg vervolgens de garam masala toe.
 8. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
 9. Voeg, zodra de ui glazig is geworden, de voorgesneden witte kool toe. Roer het geheel even goed door elkaar.
 10. Zodra je de tomaat in stukjes hebt gesneden kun je deze ook toevoegen.
 11. Snijd de aardappels in stukken en voeg deze ook toe. Roer het geheel goed door elkaar en bak het nog 1-2 minuten.
 12. Hak ondertussen de muntblaadjes in stukken. Voeg die op het laatste moment toe.
 13. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
 14. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met een blaadje munt.
 15. Klaar is de kool aardappelcurry. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Dan is de naam van je website “supersnelgezond” en dan bereid je een zakje kant en klare aardappeltjes in de MAGNETRON !!!!! Supersnel, dat wellicht wel, maar laat dat gezond er dan maar af. Voor wie hier niets mee bekend is, het volgende voorbeeld: Er zijn o.a. proeven gedaan met plantjes en gekookt/afgekoeld water. Het ene plantje kreeg water dat gekookt was in de magnetron, het andere plantje kreeg water dat gekookt was in een pannetje of waterkoker. Binnen enkele weken was het plantje dat “magnetronwater” kreeg dood.

  1. Er zijn weinig mensen die dit recept maken denk ik want het antwoord blijft al even uit 😱maar ik heb het al op mijn manier klaargemaakt ook super hoor. Ik gebruik dan 2 zoete aardappels even ook kleine stukjes zijn zo gaar en ik gebruik i.p.v munt kummel lekker bij kool.

   1. Blijkbaar is er is misgegaan met het plaatsen van mijn antwoord. Gelukkig heb je zelf al goed gekozen. Met zoete aardappel is ook helemaal top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *