Het ratatouille met pesto recept

Ratatouille met pesto en rundermedaillon
Ratatouille met pesto en rundermedaillon
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ratatouille met pesto en rundermedaillon
Ratatouille met pesto en rundermedaillon
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst alles voor. Begin met de knoflook en de ui. Leg die gelijk in een grote wok.
  2. Pak een grote kom en je mandoline. Snijd in een hoog tempo de courgette en venkelknol. Let op je vingers met de venkelknol. Die wil graag uit elkaar vallen tijdens het snijden en als je dat met je vingers tegen wilt houden, loop je het risico dat je jezelf in je vingers snijdt. Doe dus voorzichtig.
  3. Doe wat olijfolie in de wok en zet het vuur hoog. Zet ook een pan voor het vlees op het vuur, met hierin de boter of kokosolie.
  4. In de tijd dat die twee warm worden, kun je de paprika nog even met de hand in lange dunne repen snijden. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
  5. Wanneer de steelpan heet is kun je het vlees erin leggen. Zet een timer zodat je niet vergeet dat je het vlees na ongeveer 3-4 minuten even moet omdraaien. Daarna moet die ongeveer nog 3 minuten. Het vlees is nog rood van binnen als je er met je vinger inprikt en het zacht aanvoelt. Voelt het stug aan, dan is daar doorbakken.
  6. Zodra de ui glazig wordt kun je alle groenten erbij doen. Wok het geheel. Wordt de pan droog en gaat de groente plakken? Voeg dan wat water toe. Geen olijfolie. Olijfolie maakt het vetter en water niet.
  7. Als de groente licht begint te slinken, kun je de gezeefde tomaten toevoegen en de 2 eetlepel Provençaalse kruiden. Proef even en voeg indien nodig wat zout toe.
  8. Serveer de ratatouille in kommen met een lepel pesto er bovenop. Leg het stukje vlees ernaast.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over ratatouille met pesto

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Er zijn vele variaties op gemaakt. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta. Het is een ideaal gerecht om weer eens flink wat groenten te eten.

Deze ratatouille wordt geserveerd met een eetlepel pesto er bovenop. Dat geeft een Italiaans effect. Dat is echter niet het enige wat gewijzigd is. De aubergine is vervangen door venkel. Dat hoef je niet te volgen, maar is ook erg lekker! Probeer het een keer.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

En mocht je de film Ratatouille niet gezien hebben, zeker een keer kijken!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.