Over het salade met gamba’s en frambozen recept
Deze salade met gamba’s en frambozen is een verrassende combi, maar echt superlekker. De dressing en de amandelen maken het helemaal af.
De inspiratie komt uit een receptenboek van restaurant Mirazur. Mirazur is een restaurant in Menton, Frankrijk, bekroond met drie sterren door de Michelingids. Ik houd ook van exclusief koken en heb een aantal gerechten uit dat boek bereid. Hier staat ook de combinatie gamba, framboos, amandel en de dressing van olijfolie en citroen in.
Nu schijnt de zon weer volop en ben ik verslingerd geraakt aan salades met wat fruit erin. Daardoor moest ik weer terugdenken aan dat gerecht in het kookboek van Mirazur. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb er een Supersnel Gezond-variant van gemaakt, met wat extra groente. Zodoende is het gerechtje nu een complete maaltijd geworden met lekker veel groente. Maar, nog wel met die verrassende smaakcombinatie.
-
Receptenboek āEen Bron Van Energieā
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek āAfvallen is k*tā
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ć©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Ikzelf gebruik gamba’s en frambozen uit de vriezer. Om de simpele reden dat het goedkoper is en beter te bewaren is. De frambozen ontdooi ik 24 uur van tevoren in de koelkast. De gamba’s ontdooi ik versneld door ze in een grote kom te doen met lauwwarm water. Daarna dep ik ze droog. Als het water wat heter is, dan is dat niet erg. Uit de kraan bij mij komt water met een temperatuur van maximaal 56 graden. Dan kook je de gamba’s dus licht, maar 56 graden is niet hoog genoeg om ze ‘stuk te koken’.
Geef je de voorkeur aan verse gamba’s en/of frambozen? Dan kan dat natuurlijk ook. Let wel, echt verse gamba’s vind je niet in de supermarkt. Alle verse garnalen die je bij de supermarkt ziet liggen, zijn eerst bevroren geweest. Trap er dus niet in en haal ze gewoon uit het vriesvak. De verse frambozen die in de supermarkt liggen zijn natuurlijk niet eerst bevroren geweest.
Het salade met gamba’s en frambozen recept
- 1 stuk avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 125 gram frambozen
- 10 gram geschaafde amandelen
- 225 gram grote garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 100 gram radijsjes
- 85 gram veldsla
- 100 gram zeekraal
- 1 beetje zout
- Maak de dressing door de olijfolie, het citroensap en een beetje zout in een klein bakje met een deksel te doen. Doe de deksel op het bakje en schud het goed zodat er een mooie dressing ontstaat.
- Doe de veldsla in een grote kom.
- Snijd de radijsjes doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Voeg deze toe aan de veldsla.
- Voeg de dressing toe aan de veldsla en de radijs. Hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de veldsla en de radijs over de borden.
- Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in een raster in de schil en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel het vruchtvlees over de borden.
- Zet een wok op het vuur met olijfolie. Bak de gamba's samen, met de zeekraal, 1-2 minuten totdat de gamba's mooi roze kleuren.
- Verdeel de gamba's en de zeekraal over de borden.
- Garneer de borden met de geschaafde amandel en de frambozen.
- Klaar is de salade met gamba's en frambozen. Eet smakelijk en laat mij even weten wat je ervan vindt! š¤
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dankjewel weer voor het leuke berichtje!
Wat is dit een verassend leuk recept. Een hele bijzondere smaaksensatie. Heerlijk hoor, het was genieten. We zullen het deze zomer nog regelmatig eten.