Salade met gamba’s en frambozen
Deze salade met gamba’s en frambozen is een verrassende combi, maar echt superlekker. De dressing en de amandelen maken het helemaal af.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak de dressing door de olijfolie, het citroensap en een beetje zout in een klein bakje met een deksel te doen. Doe de deksel op het bakje en schud het goed zodat er een mooie dressing ontstaat.
  2. Doe de veldsla in een grote kom.
  3. Snijd de radijsjes doormidden en vervolgens in flinterdunne plakjes. Voeg deze toe aan de veldsla.
  4. Voeg de dressing toe aan de veldsla en de radijs. Hussel het geheel goed door elkaar.
  5. Verdeel de veldsla en de radijs over de borden.
  6. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in een raster in de schil en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel het vruchtvlees over de borden.
  7. Zet een wok op het vuur met olijfolie. Bak de gamba’s samen, met de zeekraal, 1-2 minuten totdat de gamba’s mooi roze kleuren.
  8. Verdeel de gamba’s en de zeekraal over de borden.
  9. Garneer de borden met de geschaafde amandel en de frambozen.
  10. Klaar is de salade met gamba’s en frambozen. Eet smakelijk en laat mij even weten wat je ervan vindt! šŸ¤—
SupersnelGezond.nl