Het spinaziestamppot met paddenstoelen recept

Spinaziestamppot met paddenstoelen
Stemmen: 15
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinaziestamppot met paddenstoelen
Stemmen: 15
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de aardappelen in een hele grote pan en voeg een laagje heet water toe totdat de aardappelen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en zet deze op hoog vuur.
  2. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen vervolgens 12 minuten.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in dikke plakken.
  4. Nu heb je echt even een tijd niets te doen, tot 4 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
  5. Zet dan een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie.
  6. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe, samen met een klein beetje citroensap.
  7. Voeg vervolgens wat zout toe en draai het vuur wat lager, op die manier heb je even tijd om de spinazie door de aardappelen heen te stampen.
  8. Giet de aardappelen af en voeg de spinazie toe, samen met de Jonnie Boer Lemon Pepper kruiden, wat zout en de grove mosterd.
  9. Stamp het geheel tot een grove spinaziestamppot. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar zodra de spinazie wat warmer wordt slinkt de spinazie en gaat het vanzelf makkelijker.
  10. Voeg als laatste de Taggiasche olijven toe en schep deze door de spinaziestamppot heen.
  11. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en voeg de paddenstoelenmelange toe.
  12. Klaar is je spinaziestamppot met paddenstoelen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het spinaziestamppot met paddenstoelen recept

Deze spinaziestamppot met paddenstoelen is supersimpel te bereiden. Binnen 15 minuten zet jij een verrukkelijke stamppot op tafel. Supersnel én gezond!

Dit recept dankt zijn succes aan 3 speciale dingen.

Als eerste, de Cê­la­Vi­ta Krui­mi­ge aard­ap­pe­len.

Celavita kruimige aardappelenDeze zijn voorgekookt, hierdoor wordt het ineens mogelijk om de aardappelen binnen de 15 minuten gaar te krijgen. Zelf schillen en koken kan natuurlijk ook, neem dan gewoon wat meer tijd voor dit recept en kook de aardappelen 20 minuten. Kies wel voor een kruimige aardappel, die zijn het lekkerste voor in een stamppot. Een leuke tip is dan om de aardappelen in de schil te koken. Laat ze dan even “schrikken” in ijskoud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan heel gemakkelijk af en dat gaat sneller dan ze van tevoren schillen.

Hi mijn naam is Carlo, welkom op mijn website Supersnel Gezond. Wist je dat ik vroeger geen energie, 16kg overgewicht en huidklachten had? Lees ook mijn verhaal over hoe ik hier vanaf ben gekomen.

Als tweede, de Jonnie Boer Lemon Pepper kruidenmix.

Jonnie Boer Lemon Pepper kruidenmixJe ziet deze kruidenmixen ineens wat vaker langskomen op Supersnel Gezond. Dat komt omdat ik echt oprecht fan ben van de kruiden en ik er door geïnspireerd raak. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ze bevatten ook nog eens geen zout. Op die manier kun je makkelijker bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen aan het gerecht. Superhandig in een tijd waar de gemiddelde Nederlander te veel zout binnenkrijgt per dag.

Als derde, de Taggiasche olijven

Tag­gi­a­sche olijvenVoor de zwarte olijven raad ik echt de Taggiasche olijven aan (ook verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment). Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven: zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die smaken compleet anders dan een “normale” zwarte olijf. Ze geven deze spinaziestamppot met paddenstoelen ook echt dat extraatje!

Met deze drie ingrediënten maak je van deze stamppot echt een feestje!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app

6 Comments

  1. Romina 19 juni 2017 at 21:38 - Reply

    Hmmm dat verklaart het dan wel ja, 1 zakje voor een heel gezin ☹️.. ik ga vrolijk door met >200 gram per dag (hoop ik😁)! Voornamelijk dankzij jouw site, dankjewel!

  2. Romina 18 juni 2017 at 21:53 - Reply

    Ik blijf het bizar vinden dat echt zo veel mensen zo weinig groenten eten… kan me niet voorstellen wat ze dan eten 😳

    • Carlo 19 juni 2017 at 07:08 - Reply

      Vaak boterhammen met kaas en vleeswaren plus ’s avonds een pasta met rode saus en gehakt. Mogelijk een zakje groenten, maar dan wordt vaak die 200 gram per persoon niet gehaald. 😢

  3. Romina 18 juni 2017 at 21:37 - Reply

    Heerlijk gerecht! En je wordt volgens mij al gezond bij het idee dat je meteen 200 gram spinazie én 100 gram paddenstoelenmelange binnenkrijgt! De olijven heb ik eruit gelaten, niet zo’n fan van Taggiasche olijven.

    • Carlo 18 juni 2017 at 21:45 - Reply

      Hahahaha, ja met alleen die 200 gram spinazie versla je al 95% van de Nederlanders 😉, Fijn te horen dat het zo in de smaak viel 😃

  4. Michel Smult 22 april 2017 at 18:12 - Reply

    Hey Jonny, stap 7 klopt niet helemaal! En ik ben weer net bezig, jandorie!

    😀 Michel Smult

Leave A Comment