Het spinaziestamppot met paddenstoelen recept

Spinaziestamppot met paddenstoelen
Stemmen: 23
Score: 3.91
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinaziestamppot met paddenstoelen
Stemmen: 23
Score: 3.91
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de aardappelen in een hele grote pan en voeg een laagje heet water toe totdat de aardappelen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en zet deze op hoog vuur.
  2. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen vervolgens 12 minuten.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in dikke plakken.
  4. Nu heb je echt even een tijd niets te doen, tot 4 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
  5. Zet dan een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie.
  6. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe, samen met een klein beetje citroensap.
  7. Voeg vervolgens wat zout toe en draai het vuur wat lager, op die manier heb je even tijd om de spinazie door de aardappelen heen te stampen.
  8. Giet de aardappelen af en voeg de spinazie toe, samen met de Jonnie Boer Lemon Pepper kruiden, wat zout en de grove mosterd.
  9. Stamp het geheel tot een grove spinaziestamppot. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar zodra de spinazie wat warmer wordt slinkt de spinazie en gaat het vanzelf makkelijker.
  10. Voeg als laatste de Taggiasche olijven toe en schep deze door de spinaziestamppot heen.
  11. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en voeg de paddenstoelenmelange toe.
  12. Klaar is je spinaziestamppot met paddenstoelen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het spinaziestamppot met paddenstoelen recept

Deze spinaziestamppot met paddenstoelen is supersimpel te bereiden. Binnen 15 minuten zet jij een verrukkelijke stamppot op tafel. Supersnel én gezond!

Dit recept dankt zijn succes aan 3 speciale dingen.

Als eerste, de Cê­la­Vi­ta Krui­mi­ge aard­ap­pe­len.

Celavita kruimige aardappelenDeze zijn voorgekookt, hierdoor wordt het ineens mogelijk om de aardappelen binnen de 15 minuten gaar te krijgen. Zelf schillen en koken kan natuurlijk ook, neem dan gewoon wat meer tijd voor dit recept en kook de aardappelen 20 minuten. Kies wel voor een kruimige aardappel, die zijn het lekkerste voor in een stamppot. Een leuke tip is dan om de aardappelen in de schil te koken. Laat ze dan even “schrikken” in ijskoud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan heel gemakkelijk af en dat gaat sneller dan ze van tevoren schillen.

Als tweede, de Jonnie Boer Lemon Pepper kruidenmix.

Jonnie Boer Lemon Pepper kruidenmixJe ziet deze kruidenmixen ineens wat vaker langskomen op Supersnel Gezond. Dat komt omdat ik echt oprecht fan ben van de kruiden en ik er door geïnspireerd raak. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ze bevatten ook nog eens geen zout. Op die manier kun je makkelijker bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen aan het gerecht. Superhandig in een tijd waar de gemiddelde Nederlander te veel zout binnenkrijgt per dag.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Als derde, de Taggiasche olijven

Tag­gi­a­sche olijvenVoor de zwarte olijven raad ik echt de Taggiasche olijven aan (ook verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment). Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven: zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die smaken compleet anders dan een “normale” zwarte olijf. Ze geven deze spinaziestamppot met paddenstoelen ook echt dat extraatje!

Met deze drie ingrediënten maak je van deze stamppot echt een feestje!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.