Over het spinaziestamppot met paddenstoelen recept
Deze spinaziestamppot met paddenstoelen is supersimpel te bereiden. Binnen 15 minuten zet jij een verrukkelijke stamppot op tafel. Supersnel én gezond!
Dit recept dankt zijn succes aan 3 speciale dingen.
Als eerste, de CêlaVita Kruimige aardappelen.
Deze zijn voorgekookt, hierdoor wordt het ineens mogelijk om de aardappelen binnen de 15 minuten gaar te krijgen. Zelf schillen en koken kan natuurlijk ook, neem dan gewoon wat meer tijd voor dit recept en kook de aardappelen 20 minuten. Kies wel voor een kruimige aardappel, die zijn het lekkerste voor in een stamppot. Een leuke tip is dan om de aardappelen in de schil te koken. Laat ze dan even “schrikken” in ijskoud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan heel gemakkelijk af en dat gaat sneller dan ze van tevoren schillen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Als tweede, de Jonnie Boer Lemon Pepper kruidenmix.
Je ziet deze kruidenmixen ineens wat vaker langskomen op Supersnel Gezond. Dat komt omdat ik echt oprecht fan ben van de kruiden en ik er door geïnspireerd raak. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ze bevatten ook nog eens geen zout. Op die manier kun je makkelijker bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen aan het gerecht. Superhandig in een tijd waar de gemiddelde Nederlander te veel zout binnenkrijgt per dag.
Als derde, de Taggiasche olijven
Voor de zwarte olijven raad ik echt de Taggiasche olijven aan (ook verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment). Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven: zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die smaken compleet anders dan een “normale” zwarte olijf. Ze geven deze spinaziestamppot met paddenstoelen ook echt dat extraatje!
Met deze drie ingrediënten maak je van deze stamppot echt een feestje!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het spinaziestamppot met paddenstoelen recept
- 500 gram aardappelen CêlaVita Kruimige
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel Jonnie Boer Lemon Pepper
- 1 teentje knoflook
- 200 gram paddenstoelenmelange
- 400 gram spinazie
- 2 eetlepels Taggiasche olijven
- 1 beetje zout
- Doe de aardappelen in een hele grote pan en voeg een laagje heet water toe totdat de aardappelen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en zet deze op hoog vuur.
- Breng het water aan de kook en kook de aardappelen vervolgens 12 minuten.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in dikke plakken.
- Nu heb je echt even een tijd niets te doen, tot 4 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
- Zet dan een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie.
- Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe, samen met een klein beetje citroensap.
- Voeg vervolgens wat zout toe en draai het vuur wat lager, op die manier heb je even tijd om de spinazie door de aardappelen heen te stampen.
- Giet de aardappelen af en voeg de spinazie toe, samen met de Jonnie Boer Lemon Pepper kruiden, wat zout en de grove mosterd.
- Stamp het geheel tot een grove spinaziestamppot. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar zodra de spinazie wat warmer wordt slinkt de spinazie en gaat het vanzelf makkelijker.
- Voeg als laatste de Taggiasche olijven toe en schep deze door de spinaziestamppot heen.
- Verdeel de spinaziestamppot over de borden en voeg de paddenstoelenmelange toe.
- Klaar is je spinaziestamppot met paddenstoelen, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hoi carlo,
Wij houden ook niet van olijven, waar zou jij ze mee vervangen?
In plaats van de Lemon Pepper kruidenmix ga ik zwarte peper en gember gebruiken, anders blijf ik weer eeuwen met een potje zitten. Of ik moet het recept gewoon heel vaak maken, hahaha.😀
Hi Marjanne, olijven kun je in dit recept vervangen door zongedroogde tomaten of wat kappertjes. Je zou ook wat zwarte peper met wat citroenschil (zest) kunnen mengen. Ook lekker. 😃👍
Hmmm dat verklaart het dan wel ja, 1 zakje voor een heel gezin ☹️.. ik ga vrolijk door met >200 gram per dag (hoop ik😁)! Voornamelijk dankzij jouw site, dankjewel!
Ik blijf het bizar vinden dat echt zo veel mensen zo weinig groenten eten… kan me niet voorstellen wat ze dan eten 😳
Vaak boterhammen met kaas en vleeswaren plus ‘s avonds een pasta met rode saus en gehakt. Mogelijk een zakje groenten, maar dan wordt vaak die 200 gram per persoon niet gehaald. 😢
Heerlijk gerecht! En je wordt volgens mij al gezond bij het idee dat je meteen 200 gram spinazie én 100 gram paddenstoelenmelange binnenkrijgt! De olijven heb ik eruit gelaten, niet zo’n fan van Taggiasche olijven.
Hahahaha, ja met alleen die 200 gram spinazie versla je al 95% van de Nederlanders 😉, Fijn te horen dat het zo in de smaak viel 😃
Hey Jonny, stap 7 klopt niet helemaal! En ik ben weer net bezig, jandorie!
😀 Michel Smult