Spinaziestamppot met paddenstoelen
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de aardappelen in een hele grote pan en voeg een laagje heet water toe totdat de aardappelen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en zet deze op hoog vuur.
  2. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen vervolgens 12 minuten.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in dikke plakken.
  4. Nu heb je echt even een tijd niets te doen, tot 4 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
  5. Zet dan een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie.
  6. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe, samen met een klein beetje citroensap.
  7. Voeg vervolgens wat zout toe en draai het vuur wat lager, op die manier heb je even tijd om de spinazie door de aardappelen heen te stampen.
  8. Giet de aardappelen af en voeg de spinazie toe, samen met de Jonnie Boer Lemon Pepper kruiden, wat zout en de grove mosterd.
  9. Stamp het geheel tot een grove spinaziestamppot. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar zodra de spinazie wat warmer wordt slinkt de spinazie en gaat het vanzelf makkelijker.
  10. Voeg als laatste de Taggiasche olijven toe en schep deze door de spinaziestamppot heen.
  11. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en voeg de paddenstoelenmelange toe.
  12. Klaar is je spinaziestamppot met paddenstoelen, eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl