Over het watermeloensalade met een twist recept
Deze watermeloensalade is een klassieker. Ik heb het recept alleen iets veranderd, vandaar de naam ‘Watermeloensalade met een twist’.
De salade is eigenlijk heel simpel. Vaak wordt deze geserveerd met feta bijvoorbeeld. Ik heb gekozen voor de zachte geitenkaas. Dat geeft de salade net dat romige element wat feta niet kan brengen. Superlekker!
Verder kies ik voor een hele simpele, maar een o zo lekkere, dressing. Iets anders dan je vaak ziet.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Ik heb ervoor gekozen om een eetlepel olijfolie, een theelepel citroen, een beetje peper en zout goed te mengen. Als je dat goed mengt, dan krijg je een mooie subtiele dressing. Het beste effect krijg je door de ingrediënten in een klein bakje te doen met daarop een deksel. Wanneer je het bakje met de ingrediënten hard schud, krijg je een mooie egale dressing. In vaktermen noemen ze dat een emulsie.
Een emulsie (Latijn: emulgere, uitmelken) is een mooi egaal mengsel van vloeistoffen die onder normale omstandigheden geen stabiel homogeen mengsel vormen. Het harde schudden zorgt ervoor dat ze dat (tijdelijk) wel doen.
Verder is het gewoon een hele lekkere en frisse salade. Ideaal voor op een warme zomerdag of als salade bij een bbq bijvoorbeeld. Maak je hem als salade bij de bbq, dan is dit recept voor 2 personen voldoende voor 4-6 personen. Vaak eten mensen ook nog wat stokbrood en zo’n 3 stukjes vlees/vis. Dat is een minder gezonde balans, maar met deze salade erbij krijg je toch nog wat groente en fruit binnen 😅😉.
Ikzelf eet deze watermeloensalade met een twist graag als lunchgerecht. Lekker licht en superfris. Ideaal op een warme zomerse dag!
Ik ben benieuw wat jij van deze watermeloensalade met een twist vindt. Laat het even weten in een reactie! Dankjewel alvast 🤗.
Het watermeloensalade met een twist recept
- 1 theelepel citroensap
- 1 stuk komkommer
- 7,5 gram munt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 100 gram spinazie
- 300 gram watermeloen
- 120 gram zachte geitenkaas 50+
- 1 beetje zout
- Scheur de spinazie in stukken en doe de spinazie in een grote kom.
- Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de spinazie.
- Snijd de watermeloen in blokjes en voeg deze toe aan de spinazie en komkommer.
- Pluk de muntblaadjes van de takjes en hak de munt fijn. Voeg de munt toe aan de rest.
- Maak een dressing door de olijfolie, het citroensap, een beetje peper en zout in een bakje te doen met een deksel. Doe de deksel op het bakje en schud hard. Zo krijg je een perfecte dressing. Schenk de dressing over de spinazie. komkommer, meloen en munt.
- Hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de salade over de borden.
- Garneer de salade met verbrokkelde zachte geitenkaas.
- Klaar is de watermeloensalade met een twist. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.