Watermeloensalade met een twist
Spread the love!

Over het watermeloensalade met een twist recept

Deze watermeloensalade is een klassieker. Ik heb het recept alleen iets veranderd, vandaar de naam ‘Watermeloensalade met een twist’.

De salade is eigenlijk heel simpel. Vaak wordt deze geserveerd met feta bijvoorbeeld. Ik heb gekozen voor de zachte geitenkaas. Dat geeft de salade net dat romige element wat feta niet kan brengen. Superlekker!

Verder kies ik voor een hele simpele, maar een o zo lekkere, dressing. Iets anders dan je vaak ziet.

Ik heb ervoor gekozen om een eetlepel olijfolie, een theelepel citroen, een beetje peper en zout goed te mengen. Als je dat goed mengt, dan krijg je een mooie subtiele dressing. Het beste effect krijg je door de ingrediënten in een klein bakje te doen met daarop een deksel. Wanneer je het bakje met de ingrediënten hard schud, krijg je een mooie egale dressing. In vaktermen noemen ze dat een emulsie.

Een emulsie (Latijn: emulgere, uitmelken) is een mooi egaal mengsel van vloeistoffen die onder normale omstandigheden geen stabiel homogeen mengsel vormen. Het harde schudden zorgt ervoor dat ze dat (tijdelijk) wel doen.

Verder is het gewoon een hele lekkere en frisse salade. Ideaal voor op een warme zomerdag of als salade bij een bbq bijvoorbeeld. Maak je hem als salade bij de bbq, dan is dit recept voor 2 personen voldoende voor 4-6 personen. Vaak eten mensen ook nog wat stokbrood en zo’n 3 stukjes vlees/vis. Dat is een minder gezonde balans, maar met deze salade erbij krijg je toch nog wat groente en fruit binnen 😅😉.

Ikzelf eet deze watermeloensalade met een twist graag als lunchgerecht. Lekker licht en superfris. Ideaal op een warme zomerse dag!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik ben benieuw wat jij van deze watermeloensalade met een twist vindt. Laat het even weten in een reactie! Dankjewel alvast 🤗.

Het watermeloensalade met een twist recept

Watermeloensalade met een twist
Watermeloensalade met een twist
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze watermeloensalade is een klassieker. Ik heb het recept alleen iets veranderd, vandaar de naam 'Watermeloensalade met een twist'.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Watermeloensalade met een twist
Watermeloensalade met een twist
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze watermeloensalade is een klassieker. Ik heb het recept alleen iets veranderd, vandaar de naam 'Watermeloensalade met een twist'.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Scheur de spinazie in stukken en doe de spinazie in een grote kom.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de spinazie.
  3. Snijd de watermeloen in blokjes en voeg deze toe aan de spinazie en komkommer.
  4. Pluk de muntblaadjes van de takjes en hak de munt fijn. Voeg de munt toe aan de rest.
  5. Maak een dressing door de olijfolie, het citroensap, een beetje peper en zout in een bakje te doen met een deksel. Doe de deksel op het bakje en schud hard. Zo krijg je een perfecte dressing. Schenk de dressing over de spinazie. komkommer, meloen en munt.
  6. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Verdeel de salade over de borden.
  8. Garneer de salade met verbrokkelde zachte geitenkaas.
  9. Klaar is de watermeloensalade met een twist. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *