Aku Poke met een twist
Spread the love!

Over het Ahi Poke met een twist recept

Deze Ahi Poke met een twist is gebaseerd op het traditionele Hawaïaanse recept. Wist je dat je het uitspreekt als poh-kay en niet al poh-ké?

Laten we even stilstaan ​​bij het meest favoriete recept-in-een-kom op Instagram 😍.

Het is geen poke in a bowl. Een chef van Hawaï ging viral met zijn verhaal. Hij snapt de obsessie niet die men heeft met het “serveren in een kom” 🙈. Hij benadrukt dat ze al generaties lang uit kommen eten. Neem een kokosnoot, snij hem in tweeën – dat is een kom, licht hij toe. Het is de meest efficiënte manier om te eten, en als je de bodem van je kom bereikt, dan kun je de kom naar je mond brengen en de rest erin scheppen. Ideaal.

In Hawaï zeggen ze dus niet dat ze poke in een kom serveren. De gemiddelde plaatselijke familie heeft sowieso meer kommen dan borden 😄.

Poke werd oorspronkelijk gemaakt met kleine Hawaïaanse rifvissen. Poke vindt zijn oorsprong in de tijd dat inheemse Hawaïaanse vissers kleinere rifvissen in stukken sneden om ze vervolgens rauw te serveren. De vis werd gekruid met wat er voorhanden was – meestal specerijen zoals zeezout, kemirinoten (candlenuts), zeewier en limu, een soort bruine algen.

Poke wordt traditioneel gemaakt met ahi tonijn of octopus. Poke geserveerd met zalm is verre van traditioneel. Tegenwoordig is zalm waarschijnlijk wel de meest populaire vis om poke mee te maken, maar de klassieke poke is nog steeds rauwe ahi-tonijn (geelvintonijn) of gezouten octopus.

Tsja, en dan het volgende punt. De traditionele poke bevat geen ananas en is niet erg Instagrammable 😄. Het traditionele gerecht is niet echt social-waardig zoals de populaire westerse varianten met hun kleurrijke toppings die precies passen bij de clean-eat beweging. Het is meer rauwe eiwit, kruiden en saus, wat vervolgens geserveerd wordt met rijst. Op Hawaï is het een prutje dat een kiloprijs kent. Het wordt verkocht en zonder pardon in plastic delicatessencontainers geschept. Niet mooi, maar wel erg lekker.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik heb me ook niet bepaald aan het traditionele recept gehouden, hoor. Ik denk dat de Hawaïaanse mij met een mes achterna jaagt, zodra hij mijn variant met bloemkoolrijst, avocado en komkommer ziet. Ik hoop dat hij wel waardeert dat ik het een poke met een twist heb genoemd en het woordje bowl niet heb gebruikt 🤪.

Het Ahi Poke met een twist recept

Aku Poke met een twist
Ahi Poke met een twist
Stemmen: 15
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Ahi Poke met een twist is gebaseerd op het traditionele Hawaïaanse recept. Je bespreekt het uit als poh-kay, dus niet poh-ké.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Aku Poke met een twist
Ahi Poke met een twist
Stemmen: 15
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Ahi Poke met een twist is gebaseerd op het traditionele Hawaïaanse recept. Je bespreekt het uit als poh-kay, dus niet poh-ké.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Begin met het marineren van de tonijn zodat de marinade even goed kan intrekken.
 2. Doe een halve eetlepel gembersiroop, de sesamolie en de sojasaus in een kom.
 3. Voeg hier wat gedroogde gemalen rode peper aan toe.
 4. Roer het geheel goed door elkaar, totdat je een egale marinade hebt.
 5. Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm.
 6. Voeg de tonijn toe aan de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de tonijn even apart.
 7. Doe de bloemkoolrijst in een grote kom.
 8. Voeg de vissaus en een eetlepel gembersiroop toe en hussel het geheel goed door elkaar.
 9. Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
 10. Snijd de komkommer, met een kaasschaaf, in dunne plakken. Drapeer deze in een hoekje van de kommen.
 11. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in raster en lepel deze uit de schil. Verdeel de avocado over de kommen.
 12. Verdeel de zeewiersalade over de kommen.
 13. Verdeel de tonijn over de kommen.
 14. Snijd de bosui in dunne ringen en de verdeel deze over de kommen.
 15. Garneer met de sesamzaadjes.
 16. Klaar is de Ahi Poke met een twist. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Vanavond gekozen voor dit recept. Geen komkommer in de koelkast te vinden en deze daarom vervangen door wortel. Lekker julienne gesneden en zorgt ook weer voor wat extra kleur. Freaking delicious food! Heerlijk gesmuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *