Begin met het marineren van de tonijn zodat de marinade even goed kan intrekken.
Doe een halve eetlepel gembersiroop, de sesamolie en de sojasaus in een kom.
Voeg hier wat gedroogde gemalen rode peper aan toe.
Roer het geheel goed door elkaar, totdat je een egale marinade hebt.
Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm.
Voeg de tonijn toe aan de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de tonijn even apart.
Doe de bloemkoolrijst in een grote kom.
Voeg de vissaus en een eetlepel gembersiroop toe en hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
Snijd de komkommer, met een kaasschaaf, in dunne plakken. Drapeer deze in een hoekje van de kommen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in raster en lepel deze uit de schil. Verdeel de avocado over de kommen.
Verdeel de zeewiersalade over de kommen.
Verdeel de tonijn over de kommen.
Snijd de bosui in dunne ringen en de verdeel deze over de kommen.
Garneer met de sesamzaadjes.
Klaar is de Ahi Poke met een twist. Eet smakelijk!