Het paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet recept

Paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet
Paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet
Paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een klein beetje olijfolie in een braadpan. Snijd de kalkoenfilets in 6 stukken. Smeer vervolgens de kalkoen in met de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Braad vervolgens de kalkoen mooi bruin.
  2. Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen. Snijd ook de venkel in dunne reepjes. Het is het lekkerst om de venkel heel dun te snijden.
  3. Maak erna de dressing van de sinaasappelsap, de 2 eetlepels olijfolie, 2 handjes munt, fijngehakt, en wat peper en zout. Meng het geheel tot een egale dressing. Schenk deze over de paksoi en de venkel.
  4. Voeg de 2 eetlepels zwarte olijven toe en hussel het geheel vervolgens goed door.
  5. Verdeel de groente over twee borden.
  6. Tegen deze tijd zal ook de kalkoenfilet goed gaar zijn. Leg op elk bord met groente 3 stukken en server het gerecht direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet

Dit paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet recept is geen traditioneel gerecht. Het is een aparte combinatie, maar erg lekker en gezond plus snel klaar.

Paksoi is een aparte groente. In dit gerecht gebruiken we 400 gram. Dat zijn echter slechts 36 kCal. Het zit echter nog steeds wel vol vitamine en mineralen. Het bevat bijvoorbeeld zelfs meer vitamine A dan kolen, zoals bloemkool.

Paksoi is lekker met vis, vlees maar ook met rijst, in soepen of in een stampot. Zorg er tijdens het bereiden wel voor dat je de groente niet te lang verhit zodat de knapperige smaak behouden blijft.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De smaak van paksoi is uitgesproken, waardoor slechts weinig zout of kruiden hoeft te worden toegevoegd. Naast de paksoi zit er ook venkel in dit gerecht. Dat heeft ook een uitgesproken smaak, vandaar dat we weinig extra smaken toevoegen. Een simpele dressing van sinaasappel is al voldoende om het gerecht heel veel smaak te geven. Het beetje peper en zout maak het af.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.