Over de cannellini bonen schotel
Dit cannellini bonen schotel recept is ook weer zo’n snel en simpel recept. Slechts een paar producten en je hebt weer een heerlijke lunch of avondmaaltijd.
Cannellini bonen zijn grote witte bonen met een stevige textuur en ze hebben een nootachtige smaak. Zeer populair in Italië, en vooral Toscane. Witte bonen zijn de reden dat de mensen uit Toscane worden aangeduid als: “boon eters”, of “mangiafagioli” in het Italiaans.
Cannellini bonen zijn mild van smaak en houden hun vorm. De cannellini boon behoort tot de “gewone boon”. Er zijn veel voordelen. Ze zijn vetarm, rijk aan eiwitten, rijk aan vezels, mineralen en vitamine B.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Het cannellini bonen schotel recept
- 265 gram cannellinibonen
- 250 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode ui
- 75 gram rucola
- 1 beetje zout
- Kies eerst of je de cannellinibonen warm of koud wilt eten. Als lunch is koud lekker makkelijk. Dan kun je het gerecht in de ochtend maken en meenemen in een lunchbox. In de avond is het juist wel lekker om ze op te warmen.
- Je kun de bonen opwarmen in hun eigen vocht. Laat ze niet koken.
- Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een klein beetje olijfolie in en voeg wat peper en zout toe. Hussel de rucola in de zak zodat alle blaadjes bedekt zijn met een beetje olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de rucola daarna over twee borden.
- Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de twee borden.
- Snipper vervolgens het rode uitje. Gezien rode uien vrij scherp van smaak zijn, is het lekker als je het uitje echt goed fijn snippert. Verdeel vervolgens de rode ui over de twee borden.
- Tegen deze tijd zijn de cannellinibonen opgewarmd. Giet ze uit de pan in een zeef. Verdeel vervolgens de bonen als laatste over de twee borden.
- Je kunt er nog een klein beetje zout en peper overheen strooien voor de smaak.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Prima recept voor een avond maaltijd. Je krijgt alles binnen en nog lekker ook! De volgende keer voeg ik zelf iets meer knoflook toe aangezien wij knoflook eters zijn.
Wordt dus herhaald!!!!!
Ook lekker met een beetje feta er door 🙂
Lekker, warm, goedkoop, gezond en simpel. Top recept!
De ingrediënten lijst bevat overigens een uit 🙂
Goed te horen! Heb de “uit” aangepast 😀