• Geroosterd brood met avocado en tomaat

Het geroosterd brood met avocado en tomaat recept

Geroosterd brood met avocado en tomaat
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Stemmen: 8
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Stemmen: 8
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de plakjes brood in een broodrooster. Of even in de oven op grill stand.
  2. Snijd de avocado door midden. Haal de pit er uit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een bakje. Pers de limoen uit en doe die bij de avocado. Prak de avocado met een vork tot er een pasta ontstaat.
  3. Snijd de tomaten in plakjes.
  4. Smeer de avocado pasta op het brood en beleg het geheel met de plakjes tomaat. Strooi er wat kruiden overheen, bijvoorbeeld Italiaanse tuinkruiden uit een molentje. Laat zout een keertje achterwegen. Zeezout uit een molen is niet ongezond, maar te vaak/veel zout is ook niet goed. En dit smaakt ook lekker zonder zout.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat is super lekker, maar brood werkt wel verzurend. Het hangt van het soort brood af in welke mate het verzurend werkt. Volkoren brood is de betere keuze, het bevat meer vezels, vitaminen en mineralen. Het werkt echter wel meer verzurend dan witbrood. Toch kies ik liever voor volkorenbrood. Compenseer het verzurende effect door er gewoon wat meer base-vormende producten naast te eten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In dit geval trekken we de balans weer recht met behulp van de avocado en tomaat. Beiden zijn alkaliserend.

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app

8 Comments

  1. GHalve 5 september 2017 at 09:43 - Reply

    Dag Carlo. Is koolhydraatarm brood een beter alternatief? Je gebruikt dit nauwelijks in je recepten. Is daar een reden voor? Groetjes Gea

    • Carlo 5 september 2017 at 10:04 - Reply

      Dag Gea, ik ben niet echt voor of tegen koolhydraatarm brood. Ikzelf gebruik het inderdaad niet. Zou het doen om af te vallen, dan heeft het ook niet echt zoveel zin. Het bevat namelijk net zoveel energie (kcal). Welke je ook kiest, kies in elk geval de volkoren variant. Die bevat de meeste voedingsstoffen. Groetjes, Carlo

  2. Emile 18 april 2015 at 06:44 - Reply

    Carlo, bedankt voor alle goede recepten en ideeen.

    Is er een mogelijkheid dat je hoeveelheid eiwitten koolhydraten en vet (verzadigd/onverzadigd) per maaltijd kan toevoegen?

    • Carlo 18 april 2015 at 09:09 - Reply

      Hi Emile, graag gedaan. Ik krijg de vraag wel vaker en ben het van plan dit jaar nog te regelen. Komt eraan. Groetjes, Carlo

  3. Martine 13 januari 2015 at 12:44 - Reply

    Hallo,
    Ik snap niet zo goed wat inhoudt dat brood verzurend is? Wat gebeurt er dan in je lijf en wat is het (minder gezonde) gevolg daar van?

  4. Ellen Soomers 21 november 2013 at 15:53 - Reply

    Misschien een ideetje om speltbrood te kiezen(zelf maken is ook heel goed te doen)of amandelbrood, dit laatste is zelfs glutenvrij en amandelen zijn sterk alkalisch! Enige nadeel is dat amandelmeel prijzig is maar als je af en toe een sneetje neemt, is het best te doen en erg smakelijk ook.

    • supersnelgezond 25 november 2013 at 09:17 - Reply

      Zeker, zelf maken is in de regel zo veel lekkerder en gezonder!

Leave A Comment