Het Thaise gele curry met garnalen recept

Thaise gele curry met garnalen
Thaise gele curry met garnalen
Stemmen: 47
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise gele curry met garnalen
Thaise gele curry met garnalen
Stemmen: 47
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Kook eerst water in de waterkoker. Dat gaat net iets sneller. Doe dit in een pan zodra het klaar is en breng het dan opnieuw aan de kook.
 2. Mochten de garnalen nog niet ontdooid zijn, ontdooi ze dan in een grote kom met handwarm water en giet ze af zodra ze ontdooid zijn.
 3. Snijd de ui in vieren en haal de lagen uit elkaar. Doe dit in een pan met een eetlepel sesamolie en zet de pan op half zacht vuur.
 4. Voeg de yellow curry pasta toe en roerbak dit zachtjes.
 5. Snipper het teentje knoflook en voeg ook toe.
 6. Voeg vervolgens de garnalen toe.
 7. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg ook die toe.
 8. Voeg nu de vissaus en de kokosmelk toe. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen.
 9. Haal de pan met water van het vuur. Hang het zakje jasmijnthee erin en laat deze 2 minuten trekken. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Laat dit zo 2 minuten staan.
 10. Hak ondertussen de koriander en de basilicum in grove stukken en voeg dit toe aan de curry.
 11. Giet de bloemkoolrijst af en voeg deze ook toe aan de curry. Hussel het geheel goed door elkaar.
 12. Serveer het gerecht in grote kommen.
 13. Klaar is je Thaise gele curry met garnalen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Thaise gele curry met garnalen recept

Dit Thaise gele curry met garnalen recept is zó lekker! Je vergeet gewoon dat het gemaakt is met bloemkoolrijst. Simpel, snel, koolhydraatarm én lekker!

Dit gerecht maak ik weer met bloemkoolrijst. Wat een uitvinding is dat toch. Een tijd geleden maakte ik het nog zelf, nu is het kant-en-klaar te koop. Een prima alternatief voor iemand die even snel een gerecht wil bereiden.

Soms roepen mensen wel eens dat er geen vitaminen meer in zouden zitten, dat is echt onzin. Zie ook het artikel: Voorgesneden groenten en fruit. Het verlies is minimaal, ofwel geneuzel in de marge. Het is een supermakkelijke manier om te zorgen dat je met gemak de 250 gram groenten per dag haalt. Dáár gaat het om en dat is superbelangrijk in een tijd waarin 95% van de mensen in Nederland niet eens de absolute ondergrens van 200 gram groenten haalt.

Dit keer heb ik ook een trucje uit gehaald om de bloemkoolrijst nog lekkerder te maken. Ik heb het geblancheerd in jasmijnthee. Daardoor krijg het een aparte en ietwat zoete smaak. Dat in combinatie met de rest leidt tot een briljant effect. Ik kan het je zeker aanbevelen!

Nu kan ik nog gaan uitweiden over de voordelen van de zuur-base-balans in dit gerecht, de gezondheidsvoordelen hiervan, het voordeel van zoveel groenten met alle essentiële voedingstoffen, het belang van af en toe producten uit de zee, etc. Maar stiekem is het natuurlijk gewoon heel belangrijk dat het vooral ook erg lekker is.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dat zorgt er namelijk voor dat je dit eetpatroon achter Supersnel Gezond ook echt vol kunt houden. Dat is onderdeel van de succesfactor. Kortom, het is gewoon weer een toprecept! Enjoy! 😀

Koh Thai Yellow Curry PasteIk gebruik voor dit recept de yellow curry paste van Koh Thai, zie het plaatje. Mocht je een andere curry gebruiken, test dan eerst hoe scherp deze is. Voeg wat minder toe, je kunt altijd nog wat extra curry paste toevoegen.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de yellow curry paste te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.