Thaise gele curry met garnalen
Spread the love!

Over het Thaise gele curry met garnalen recept

Dit Thaise gele curry met garnalen recept is zó lekker! Je vergeet gewoon dat het gemaakt is met bloemkoolrijst. Simpel, snel, koolhydraatarm én lekker!

Dit gerecht maak ik weer met bloemkoolrijst. Wat een uitvinding is dat toch. Een tijd geleden maakte ik het nog zelf, nu is het kant-en-klaar te koop. Een prima alternatief voor iemand die even snel een gerecht wil bereiden.

Soms roepen mensen wel eens dat er geen vitaminen meer in zouden zitten, dat is echt onzin. Zie ook het artikel: Voorgesneden groenten en fruit. Het verlies is minimaal, ofwel geneuzel in de marge. Het is een supermakkelijke manier om te zorgen dat je met gemak de 250 gram groenten per dag haalt. Dáár gaat het om en dat is superbelangrijk in een tijd waarin 95% van de mensen in Nederland niet eens de absolute ondergrens van 200 gram groenten haalt.

Dit keer heb ik ook een trucje uit gehaald om de bloemkoolrijst nog lekkerder te maken. Ik heb het geblancheerd in jasmijnthee. Daardoor krijg het een aparte en ietwat zoete smaak. Dat in combinatie met de rest leidt tot een briljant effect. Ik kan het je zeker aanbevelen!

Nu kan ik nog gaan uitweiden over de voordelen van de zuur-base-balans in dit gerecht, de gezondheidsvoordelen hiervan, het voordeel van zoveel groenten met alle essentiële voedingstoffen, het belang van af en toe producten uit de zee, etc. Maar stiekem is het natuurlijk gewoon heel belangrijk dat het vooral ook erg lekker is.

Dat zorgt er namelijk voor dat je dit eetpatroon achter Supersnel Gezond ook echt vol kunt houden. Dat is onderdeel van de succesfactor. Kortom, het is gewoon weer een toprecept! Enjoy! 😀

Koh Thai Yellow Curry PasteIk gebruik voor dit recept de yellow curry paste van Koh Thai, zie het plaatje. Mocht je een andere curry gebruiken, test dan eerst hoe scherp deze is. Voeg wat minder toe, je kunt altijd nog wat extra curry paste toevoegen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de yellow curry paste te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het Thaise gele curry met garnalen recept

Thaise gele curry met garnalen
Thaise gele curry met garnalen
Stemmen: 50
Score: 3.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise gele curry met garnalen
Thaise gele curry met garnalen
Stemmen: 50
Score: 3.7
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook eerst water in de waterkoker. Dat gaat net iets sneller. Doe dit in een pan zodra het klaar is en breng het dan opnieuw aan de kook.
  2. Mochten de garnalen nog niet ontdooid zijn, ontdooi ze dan in een grote kom met handwarm water en giet ze af zodra ze ontdooid zijn.
  3. Snijd de ui in vieren en haal de lagen uit elkaar. Doe dit in een pan met een eetlepel sesamolie en zet de pan op half zacht vuur.
  4. Voeg de yellow curry pasta toe en roerbak dit zachtjes.
  5. Snipper het teentje knoflook en voeg ook toe.
  6. Voeg vervolgens de garnalen toe.
  7. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg ook die toe.
  8. Voeg nu de vissaus en de kokosmelk toe. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen.
  9. Haal de pan met water van het vuur. Hang het zakje jasmijnthee erin en laat deze 2 minuten trekken. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Laat dit zo 2 minuten staan.
  10. Hak ondertussen de koriander en de basilicum in grove stukken en voeg dit toe aan de curry.
  11. Giet de bloemkoolrijst af en voeg deze ook toe aan de curry. Hussel het geheel goed door elkaar.
  12. Serveer het gerecht in grote kommen.
  13. Klaar is je Thaise gele curry met garnalen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

14 Commentaar

  1. Hoi Carlo, heb zojuist de currypasta gemaakt. De smaak was erg lekker. Alleen ik had het erg nat!
    Vast niet de bedoeling. De vissaus (ah) zag er uit als water, dus niet als saus. De ui vond i’ook erg grof.
    Verder las ik dat je plm. een halve lt water moet gebruiken voorde bloemkoolrijst. Was me niet geheel duidelijk. Ik had een gewone kookpan gebruikt.
    Ik ga het vast nog een keer maken met wat kleine aanpassingen. Ik vind iig de bloemkoolrijst een uitkomst als je kha wilt eten. Lekker veel groente dus!
    Grts

    1. Hoi Anneke,

      Er bestaan droge curries, maar ook natte curries. Dit is zo’n natte curry. En ik heb eerlijk gezegd ook geen idee waarom het visSAUS heet. VisWATER was beter geweest 🙈. Ja, bloemkoolrijst is top hè? Zo scoor je toch weer even 2 ons extra groente per persoon.

      Eet smakelijk weer de volgende keer en met gezonde groeten,

      Carlo

  2. Hi Carlo,

    Ziet eruit als een heerlijk recept. Ik stond met het potje gele curry in de hand en nam toch de ingrediënten even door. In de gele curry zit tarwebloem. Ook in de Blue Elephant versie. Wellicht goed om te weten want het gerecht staat nu als glutenvrij gelabelled. Ik ga hem nu met rode curry proberen!

    1. Hi Talitha, goed te horen en dankjewel voor de tip! De gele curry blijkt inderdaad de uitzondering tegenover de groene en rode. Met de rode zal het zeker weten net zo lekker smaken. Ik haal in elk geval het label even weg. Eet smakelijke alvast, Carlo

    1. Fijn te horen en goed te weten dat het gerecht ook lekker smaakt met de rode curry. Dankjewel voor je leuke berichtje! 👍

  3. Carlo in veel van je gerechten heb je het over vissaus… echter kan ik deze in verscheidene supermarkten niet vinden buiten de (vieze) zakjes van Knorr. Wat bedoel je hiermee En waar kan ik deze vinden?

  4. Lijkt me heel lekker, ik kwam toevallig op jouw pagina uit.
    Heb de ingredienten gekocht en had nog rode curry pasta in huis (dicht nog wel). Dit zal vast pittiger zijn, dus
    pas ik het recept aan. Je hoort van de knal “)

      1. Ik had heel tuttig een halve lepel rode curry genomen en daar werd het best flauw van. Zelfs 12jarige vond het niet pittig. Dus een volgende keer doe ik het met gele curry.
        Grappig dat idee van de bloemkool in de jasmijn, soms komt de penetrante smaak van bloemkool erdoorheen en dat vind ik niet echt smakelijk. Dit is een topidee!

  5. Hoi Carlo, wat onduidelijk hoeveel water ik moet opzetten, én toevoegen van de bloemkool? Stomen is dat niet beter dan koken? En hoeveel minuten? Bij 3, snij de uit. Dus haal dit maar weg!
    Michel Smult

    1. Hi Michel, ik gebruik een half liter water. Zo lang het maar genoeg is om de bloemkool volledig onder water te krijgen. Bij stap 9 vind je terug dat ik het twee minuten in het water met de thee laat koken/blancheren. Stomen is inderdaad nog weer iets gezonder, maar dan krijg je de smaak van de thee niet mee. Vandaar dat ik voor het koken/blancheren heb gekozen. De “t” aan het einde van de “ui” heb ik verwijderd. Dankjewel voor de tip! Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *