Het salade met bloemkool en paprika recept

Salade met bloemkool en paprika
Salade met bloemkool en paprika
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met bloemkool en paprika
Salade met bloemkool en paprika
Stemmen: 7
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster eerst de hazelnoten in een klein steelpannetje, totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Haal ze vervolgens wel uit de pan, zodat ze kunnen afkoelen. Als je ze zou laten liggen in het pannetje, dan garen ze door en daar worden ze zacht van. Dat is minder lekker. Dus zet ze even apart.
  2. Doe vervolgens alles in een grote kom. Begin met de rucola.
  3. Snijd vervolgens de bloemkool in kleine blokjes. Maak de paprika schoon en snijd die ook in blokjes.
  4. Snijd de feta, ook in blokjes.
  5. Snijd vervolgens de blaadjes van de koriander en de blaadjes van de basilicum. Ook dat mag allemaal in de kom.
  6. Voeg vervolgens ook de rozijnen nog toe.
  7. Voeg als laatste de dressing toe. Meng de olijfolie met de appelazijn en giet dit over de salade.
  8. Hussel het geheel goed door, zodat alles goed mengt.
  9. Verdeel het over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de salade met bloemkool en paprika

De salade met bloemkool en paprika is echt zo’n lekker salade, die je ook prima als avondmaaltijd kunt serveren. Ook weer binnen 15 min te bereiden natuurlijk. Met dit recept kun je echt zo’n lekkere fleurig groene salade op tafel zetten, helemaal top. Het is een heerlijke mix van zoete, zoute en zure smaken. Daarbij is het qua structuur ook een grappige mix. Dat zit hem vooral in de bloemkool die je in de regel niet zo snel rauw eet en daarbij dan bijvoorbeeld weer het contrast tussen de zachte feta kaas en de krokante insteek door de hazelnoten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.