Broccolisoep met zachte geitenkaas
Spread the love!

Over het broccolisoep met zachte geitenkaas recept

Deze broccolisoep met zachte geitenkaas is echt, maar dan ook echt, verrassend lekker. Let wel, welke geitenkaas je kiest is enorm bepalend.

Broccolisoep met zachte geitenkaasVoor dit recept heb ik gekozen voor de biologische geitenkaas 50+. Je vindt deze geitenkaas sowieso op de versafdeling van de Albert Heijn. Deze geitenkaas is heel mild van smaak en bijna boterzacht. Er zijn ook geitenkazen die veel sterker smaken. Ik vind dat persoonlijk te overheersend worden, daarom zou ik je echt deze kaas aanraden. Doordat deze geitenkaas zo zacht is, smelt dit ook vrij snel op het moment dat je het toevoegt aan de broccolisoep. Je kunt de geitenkaas als een soort dikke room door de broccolisoep roeren. Dit zorgt net voor dat beetje extra dat de soep nodig heeft. Het resultaat is echt om je vingers bij af te likken!

Let wel, de geitenkaas bevat veel verzadigd vet. Houd het dus echt bij die 50 gram per persoon, want anders wordt het al snel teveel van het goede. Zie ook het artikel Verzadigd vet gezond?

In het recept staat ook dat je best wel wat zout mag toevoegen. Teveel zout is ongezond, maar wanneer je vooral onbewerkt voedsel eet, zul je niet zo snel teveel zout eten. De gestelde bovengrens is maximaal 6 gram per dag. Een bouillonblokje bevat al snel zo’n 3-5 gram zout. Gezien je nu geen bouillonblokje gebruikt, kunt je dus best zelf wat zout toevoegen. Je zal zelf niet zo snel 3-5 gram toevoegen, want dat is enorm veel. Maar, let op: de geitenkaas bevat ook nog 1,6 gram zout. Dus wacht met extra zout toevoegen, totdat je de soep inclusief de geitenkaas hebt geproefd.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het broccolisoep met zachte geitenkaas recept

Broccolisoep met zachte geitenkaas
Broccolisoep met zachte geitenkaas
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccolisoep met zachte geitenkaas
Broccolisoep met zachte geitenkaas
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe als eerste het water in een waterkoker. Op die manier lukt het net om deze soep binnen 15 minuten te bereiden.
 2. Hak de knoflook fijn.
 3. Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in plakjes.
 4. Doe de olijfolie in een grote hoge pan.
 5. Fruit hierin de knoflook en de sjalotjes.
 6. Snijd ondertussen de broccoli in stukken en voeg deze toe, zodra de sjalotjes glazig zijn geworden.
 7. Voeg de reuzenbonen toe.
 8. Giet het water uit de waterkoker in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
 9. Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
 10. Haal de geschaafde amandelen uit de pan en zet deze even apart.
 11. Breek de zachte geitenkaas alvast in stukjes.
 12. Zodra de broccoli zacht begint te worden, kun je het geheel met een staafmixer tot een egale soep blenden.
 13. Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en het zout. Gezien je geen bouillonblokje gebruikt, mag je best wel wat zout toevoegen.
 14. Verdeel de soep over de kommen en garneer het met de zachte geitenkaas en de geschaafde amandelen.
 15. Klaar is je broccolisoep met zachte geitenkaas! Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Ipv reuzenbon’en te gebruiken want die heb ik momenteel niet in huis, als vervanger beste witte of cannellinibonen gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *