Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Spread the love!

Over het gele paprikasoep met spinazie en walnoten recept

Deze gele paprikasoep met spinazie en walnoten is zó lekker en zó simpel te bereiden. Deze staat per direct hoog op mijn favorietenlijst 🙂 .

In plaats van een curry paste, die ik wel eens als basis gebruik voor een soep, heb ik nu gekozen voor de kruiden van Jonnie Boer. Voor deze soep gebruik ik de Shichimi Togarashi.

shichimi-togarashi-kruiden-jonnie-boerShichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt in de specerijenmelange. Andere ingrediënten variëren afhankelijk van de regio. In deze soep geeft deze melange een unieke mooie smaak aan het gerecht.

Gezien er geen zout toegevoegd wordt aan de kruiden, mag je zelf best wat zout gebruiken. Mensen zijn wel eens erg voorzichtig met het gebruiken van zout. Dat is op zich goed, zeker gezien vrouwen gemiddeld 7,4 gram en mannen 9,9 gram zout per dag binnenkrijgen, terwijl de maximaal aanbevolen hoeveelheid 6 gram is.

Die hoeveelheid komt echter niet uit het zoutvaatje in de keuken. Mensen krijgen zoveel zout binnen door het eten van veel brood, kaas, vleeswaren, kant-en-klaar maaltijden, etc. Aan die bewerkte producten wordt ontzettend veel zout toegevoegd. Met 4 boterhammen met kaas zit je al op zo’n 3,2 gram zout. Zoveel zout zou je nooit zelf aan deze soep toevoegen. Dan zou het te zout smaken, maar wat extra zout om de gele paprikasoep met spinazie en walnoten op smaak te brengen kan dus prima. Zeker gezien er ook al geen bouillon gebruikt wordt.

Kortom, voeg gerust wat zout toe en blijf zoveel mogelijk weg van bewerkte producten of kijk goed op de etiketten van bewerkte producten. Geniet ondertussen van deze overheerlijke gele paprikasoep met spinazie en walnoten 😉 .

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de soep maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het gele paprikasoep met spinazie en walnoten recept

Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een waterkoker en breng het aan de kook. Op deze manier is je soep straks sneller klaar.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Snijd de ui in halve maantjes.
  4. Doe een eetlepel kokosolie in een grote hoge pan.
  5. Fruit de ui en knoflook samen met de Shichimi Togarashi kruiden totdat de ui glazig wordt.
  6. Snijd ondertussen de paprika in grote stukken.
  7. Voeg de bonen en de paprika toe aan de ui, knoflook en de kruiden.
  8. Roerbak dit kort en voeg vervolgens het kokende water toe.
  9. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  10. Verbrokkel ondertussen de walnoten en rooster deze in een klein pannetje met een anti-aanbaklaag. Haal ze uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.
  11. Zodra de soep kookt, blend de soep dan met een staafmixer tot een egale soep.
  12. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe. Roer deze goed door de hete soep.
  13. Verdeel de soep over de kommen en strooi er de geroosterde walnoten overheen.
  14. Klaar is de gele paprikasoep met spinazie en walnoten. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

16 Commentaar

  1. de soep vanmorgen al gemaakt, ik heb andere kruiden gebruikt van Jonnie Boer, deze heb ik niet en dacht mmmmm, vanavond met het opwarmen heb ik pas de spinazie erbij gedaan en het werd een heel andere smaak als vanmorgen, walnoten erbij en ik heb heerlijk gegeten. ga hem zeker nog eens maken.

  2. Hi Carlo,

    Ik wil deze soep vanavond gaan maken. Hoeveel koppen haal je uit de hoeveelheden die aangegeven zijn voor 2 personen? Is dit voldoende als een complete avondmaaltijd?
    Hoor graag van je.

    Groetjes, Anna

    1. Hi Anna,

      Met dit recept vul je (ruim) twee grote koppen soep (in mijn grote kommen gaat 600 ml per kom). Je zit behoorlijk vol erna. Voor een avondmaaltijd is het wel een calorie-arme maaltijd. Er is dus nog ruimte voor een klein (gezond) toetje of een lekker stukje chocolade bij de koffie 😉.

      Eet smakelijk alvast, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

      Groetjes,

      Carlo

  3. Heerlijk! Zout vond ik niet nodig, pittig genoeg. Al zit er wel 0,33 gr (verborgen) zout in de cannellini bonen zag ik toevallig (blikje bonduelle) Maar daar zeuren we niet over 😉
    Deze komt vaker op het menu! 😀

    1. Klopt, goed gespot! 👍

      Dat wordt wel vaker aan groenten en bonen in blik of pot toegevoegd ten behoeve van conservering en of smaakbehoud. Zo krijg je per persoon al weer snel een halve gram zout binnen zonder zelf het zoutvaatje aan te raken. Gelukkig brengt is het maar een klein beetje inderdaad en blijf je daarmee nog steeds ver uit de buurt van die bovengrens van 6 gram. Zeker als je het zonder extra zout al lekker vond, helemaal top!

      Fijn te horen dat het een “blijvertje” is! 🎉 😃 👍

  4. Heerlijk, ik had op zondag de kruiden niet in huis en heb daarvoor in de plaats sambal badjak gedaan. Ook goed.
    Ook gemaakt met gegrilde paprika’s die ik nog ergens in een pot had staan. Minder gezond, maar zo heb je wel alle ingrediënten ( behalve de spinazie misschien) in huis.

    1. Goed te horen en prima alternatieven. Het is misschien ietsjes minder gezond dan vers, maar dat verschil is zo klein dat het de pret zeker niet mag drukken. Dus goede tips!

  5. Hoi Carlo. Kan ik de cannellinibonen in deze soep ook door iets anders vervangen? Ik eet liever geen soja producten. Mvg Patricia

    1. Hi Patricia, je kunt ze bijvoorbeeld vervangen door elke andere witte boon, maar cannellini bonen zijn geen sojabonen. Dus je kunt dan ook gewoon de cannellini bonen gebruiken. Groetjes, Carlo

  6. Wat is de samenstelling van de schichima kruiden die nogal vaak gebruikt word in de recepten. Ik woon niet in Nederland en wil kijken of ik ongeveer hetzelfde hier kan vinden. Bedankt vast, Tilly

    1. Dag Tilly,

      Ik heb de kruiden toevallig net gekocht en ben ermee aan het experimenteren. Vandaar dat je ze ineens in 2 recepten kort achter elkaar ziet terugkomen. De overige recepten bevatten deze kruidenmix niet.

      Het is een mix van: Szechuanpeper, sesamzaad, zwarte peper, nigellazaad, citroenschilgranulaat, gember, paprika, venkelzaad, cayennepeper. Hopelijk kun het het overgrote deel vinden waar je woont.

      Met gezonde groeten, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *