Gele paprikasoep met spinazie en walnoten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Servings
2personen
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Doe het water in een waterkoker en breng het aan de kook. Op deze manier is je soep straks sneller klaar.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Snijd de ui in halve maantjes.
  4. Doe een eetlepel kokosolie in een grote hoge pan.
  5. Fruit de ui en knoflook samen met de Shichimi Togarashi kruiden totdat de ui glazig wordt.
  6. Snijd ondertussen de paprika in grote stukken.
  7. Voeg de bonen en de paprika toe aan de ui, knoflook en de kruiden.
  8. Roerbak dit kort en voeg vervolgens het kokende water toe.
  9. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
  10. Verbrokkel ondertussen de walnoten en rooster deze in een klein pannetje met een anti-aanbaklaag. Haal ze uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.
  11. Zodra de soep kookt, blend de soep dan met een staafmixer tot een egale soep.
  12. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe. Roer deze goed door de hete soep.
  13. Verdeel de soep over de kommen en strooi er de geroosterde walnoten overheen.
  14. Klaar is de gele paprikasoep met spinazie en walnoten. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl