fbpx
 • Snelle kip & boterbonenstoof

Het snelle kip & boterbonenstoof recept

Snelle kip & boterbonenstoof
Snelle kip & boterbonenstoof
Stemmen: 11
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle kip & boterbonenstoof
Snelle kip & boterbonenstoof
Stemmen: 11
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 300 gram kipdijfilet
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 gram limabonen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 beetje peper
 • 1 stuk prei
 • 200 gram spinazie
 • 10 takjes tijm
 • 1 glas witte wijn
 • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
 1. Hak het teentje knoflook fijn.
 2. Snijd de kipdijfilet in grove stukken.
 3. Doe een eetlepel olijfolie in een wok.
 4. Doe de kip met de knoflook in de wok en kruid het met wat peper en zout.
 5. Wok de kip totdat deze mooi bruin wordt.
 6. Maak ondertussen de prei schoon.
 7. Snijd de prei in langwerpige reepjes van ongeveer 10 cm. Je mag het natuurlijk ook simpel in ringetjes snijden, maar ik houd van de variatie qua structuur.
 8. Voeg de prei toe aan de kip en wok dit kort mee.
 9. Spoel de limabonen af en voeg deze ook toe.
 10. Blus het geheel af met de witte wijn.
 11. Voeg de spinazie toe en roer deze voorzichtig door het gerecht, zodat de spinazie slinkt.
 12. Laat het geheel nog even pruttelen.
 13. Haal de blaadjes tijm van de takjes en voeg de blaadjes toe aan het gerecht.
 14. Klaar is de snelle kip & boterbonenstoof. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het snelle kip & boterbonenstoof recept

Deze snelle kip & boterbonenstoof is echt briljant lekker, al zeg ik het zelf. Het komt door de simpele combinatie van die paar ingrediënten in dit gerecht. Mocht je liever niet met alcohol koken, dan kun je de wijn ook vervangen door kippenbouillon met een klein scheutje witte wijnazijn. Ook erg lekker!

Kies je wel voor de witte wijn, dan is het goed om er rekening mee te houden dat niet alle alcohol verdampt. Na meer dan 2 uur stoven van gerechten waaraan alcohol is toegevoegd, is meer dan 90% van de alcohol verdwenen. Bij korter verhitten blijft meer alcohol achter: circa 40% na 15 minuten verhitten. Er blijft dus best een beetje alcohol over.

Hoe kan dit gerecht dan gezond zijn?! Dat is vrij simpel. De Gezondheidsraad adviseert om geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. In dit gerecht gaat slechts 1 glas witte wijn. Dat is een half glas per persoon. Daarbij verdampt ook nog een deel van de alcohol. Het gaat dus echt maar om een heel klein beetje alcohol en daarom past dit gerecht dus nog steeds prima in een gezond eetpatroon.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Snelle kip & boterbonenstoofTop, maar… het gerecht heet Snelle kip & boterbonenstoof, maar volgens de ingrediëntenlijst gebruik je Limabonen. Hoe zit dat? Boterbonen zijn Limabonen. Het woord boterbonenstoof bekt alleen wat lekkerder dan limabonenstoof 😉. Dan had ik natuurlijk ook Boterbonen in de ingrediëntenlijst kunnen zetten, maar dan zoek je je een ongeluk in de supermarkt ben ik bang 🙈😄. Op het plaatje zie je dat ik de Limabonen van het Albert Heijn huismerk heb gekozen. Ik kon ze niet van een ander merk vinden. Opzich kun je ook best kiezen voor andere witte bonen, zoals Reuzenbonen of Cannellini bonen.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

8 Comments

 1. Mm 7 november 2018 om 09:36 - Antwoorden

  @Carlo
  Thanks voor je antwoord en je uitleg! Daar heb ik veel aan. Ik ga een account aanmaken dan is het een stuk handiger voor mij. Ik ben nu een paar weken bezig met het kh-“dieet” dus ik ben hard bezig en kritisch. Maar tof van je dat je het zo goed uitlegt 🙂

  • Carlo 7 november 2018 om 09:40 - Antwoorden

   Heel graag gedaan 🙏👍. Veel plezier met het account en natuurlijk ook heel veel succes gewenst met het bereiken van je doel.

 2. Mm 6 november 2018 om 21:50 - Antwoorden

  @Carlo. De limabonen bevatten idd 13 gram koolhydraten, maar je moet 250 gram gebruiken, dan kom je op 39 gram koolhydraten en dan heb je de rest nog niet eens meegeteld. Dan de prei met 10 gram kh, spinazie 7 gram kh enz. Enz. En dan het ontbijt en lunch niet meegerekend.
  Het is geen kritiek, alleen mijn mening, ik vind het zelf teveel koolhydraten en die koolhydraten zijn het mij dan niet waard.

  • Carlo 6 november 2018 om 22:31 - Antwoorden

   Het hele recept bevat 46 gram koolhydraten. Dat is 23 gram per persoon.

   13 gram per 100 gram is per 250 gram 32,5 gram koolhydraten, geen 39 gram. Ook de spinazie bevat 0,9 gram koolhydraten per 100 gram, geen 7 gram.

   De voedingswaarden per persoon per recept zijn trouwens voor leden inzichtelijk: https://supersnelgezond.nl/product/lidmaatschap/, mocht je dat gemakkelijk vinden.

   Hierbij het overzicht voor dit recept:

   300 gram kipdijfilet 0,0 gram koolhydraten
   2 teentjes knoflook 2,8 gram koolhydraten
   250 gram limabonen 32,5 gram koolhydraten
   1 eetlepel olijfolie 0,0 gram koolhydraten
   1 beetje peper 0,3 gram koolhydraten
   1 stuk prei 7,6 gram koolhydraten
   200 gram spinazie 1,8 gram koolhydraten
   10 takjes tijm 0,8 gram koolhydraten
   1 glas witte wijn 0,6 gram koolhydraten
   1 beetje zout 0,0 gram koolhydraten

   Als je 25 gram per persoon zelf te veel vindt, dan is dat natuurlijk een vrije keuze. En supertof dat je je mening deelt 👍, dat vind ik alleen maar fijn.

   Volgens de definitie, valt het recept nog steeds in koolhydraatarm. Zelfs als je in de ochtend en middag ook iets van 25 gram koolhydraten per maaltijd nuttigt, dan zit je in totaal op 75 gram koolhydraten.

   Dan kun je zelfs nog tussendoortje nuttigen met een beperkte hoeveelheid koolhydraten, zoals een sinaasappel. Ook dan zit je nog steeds onder de genoemde 100 gram koolhydraten per dag.

 3. Mm 6 november 2018 om 21:43 - Antwoorden

  Ik heb het recept uitgeprobeerd. Het was erg lekker! Het miste nog wel een beetje een zoute bijt; miscn wat spekjes er doorheen zou lekker zijn.
  En in plaats van bonen heb ik champignons gebruikt; deze bevatten veel minder koolhydraten.

 4. Mm 6 november 2018 om 18:41 - Antwoorden

  Leuk recept, alleen limabonen zijn dus niet koolhydraatarm en bevatten juist behoorlijk wat koolhydraten.
  Kies dan beter voor bijv bloemkool, tauge of brocolli.

  • Carlo 6 november 2018 om 18:51 - Antwoorden

   Het complete recept bevat nog geen 25 gram koolhydraten per persoon in totaal. Limabonen bevatten dus wel koolhydraten, maar helemaal niet zo veel. Slechts 13 gram per 100 gram. Koolhydraatarm, voor zover er een definitie is, betekent minder dan 100 gram koolhydraten per dag. Zie ook: https://supersnelgezond.nl/koolhydraatarm-dieet-informatie/. Zo’n maaltijd zoals deze past dus prima in de categorie koolhydraatarm.

 5. Tonny Willemse 14 september 2018 om 12:04 - Antwoorden

  Heerlijk gerecht ga ik meer klaarmaken!
  De Limabonen kocht ik als boterboontjes van Bonduelle in onze supermarkt.

Geef een reactie