Tom Yam Kung met extra groenten
Spread the love!

Over Tom Yam Kung met extra groenten

Tom Yam Kung (of Tom Yam) is een pikante heldere Thaise soep. Misschien wel een van de bekendste Thaise gerechten. Voor Supersnel Gezond met extra groenten.

De extra groente heeft alles te maken met het Supersnel Gezond concept. Het eetpatroon waarop Supersnel Gezond is gebaseerd. Dat is het Alkaline eetpatroon ofwel het zuur-base eetpatroon. Ik noem het expres een eetpatroon. In Amerika noemen ze het een “diet”, maar ze bedoelen in deze context ook “eetpatroon”. Het patroon richt zich vooral op het eten van voeding welke alkaliserend werkt. Klik hier voor meer informatie over het Alkaline (zuur-base) dieet.

Om het recept binnen het eetpatroon te laten passen heb ik dus extra groente toegevoegd.

Blue Elephant Tom Yam Chili paste

Als “bouillon” heb ik de Blue Elephant Tom Yam Chili paste gebruikt. Deze kun je vinden bij een toko of een supermarkt met een groot assortiment. Je zou de basis ook zelf kunnen maken, alleen ben je dan langer bezig. Niet erg, maar elk recept op Supersnel Gezond is binnen 15 minuten klaar. Vandaar dus de keuze voor de Tom Yam Chili paste.

Tip; gebruik een waterkoker om het liter water snel aan de kook te krijgen. Dan red je het zeker om dit lekkere recept binnen 15 minuten te bereiden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Tom Yam Kung met extra groenten recept

Tom Yam Kung met extra groenten
Tom Yam Kung met extra groenten
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Tom Yam Kung met extra groenten
Tom Yam Kung met extra groenten
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met 1 liter water op hoog vuur en wacht totdat deze kookt.
  2. Voeg, zodra het water kookt, de 250 gram bevroren garnalen toe. Wacht 3 minuten.
  3. Voeg dan pas de groente toe, samen met de Tom Yam Chili paste, de eetlepel vissaus en de halve eetlepel agave siroop.
  4. Breng het geheel weer aan de kook. Haal de pan dan direct van het vuur.
  5. Voeg de limoensap toe samen met de helft van de korianderblaadjes. Roer het geheel goed door en verdeel het over twee grote soepkommen.
  6. Garneer het met de rest van de korianderblaadjes.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *