Courgette avocado ananas smoothie
Spread the love!

Over de courgette avocado ananas smoothie

De courgette avocado ananas smoothie is weer zo’n heerlijk groene smoothie. Lekker zoet en toch een flinke shot groente. Een glas vol vitamines en mineralen.

Het leuke van courgette is, dat er veel vocht in zit. Zo’n 90% van de courgette bestaat uit water. Toch blijft er nog genoeg ruimte over voor vitamines en mineralen. Enn courgette is dus ook ideaal voor in een groene smoothie.

Het tweede ingrediënt is avocado. Het grappige is, je verwacht het misschien niet, dat een avocado toch ook nog voor zo’n 70% uit vocht bestaat. Het verschil in kCal tussen een courgette en avocado is wel enorm. Een courgette bevat 27 kCal per 100 gram en een avocado 188 kCal per 100 gram.

En als ik het nu toch over procenten vocht heb, een ananas bestaat voor zo’n 83% uit water. Aan de andere kant zijn deze waarden helemaal niet zo raar. Je totale eigen lichaam bestaat voor 60% uit water en je spieren bestaan zelfs voor 70% uit water.

Je lichaam verliest per dag zo’n 2 tot 2,8 liter water, ongeveer een half liter door te ademen, een half liter via je poriën en een liter door te plassen. Naast dat je ook veel vocht binnen krijgt door groente en fruit (als je dat voldoende eet), is het dus ook verstandig om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.

Een vocht te kort van 2% geeft al een dorst gevoel. Bij een persoon met een lichaamsgewicht van 65kg komt dit neer op 1,3 liter vochtverlies. Deze hoeveelheid aan vochtverlies kan snel ontstaan, vooral tijdens het sporten. Bij 4% vochtverlies ontstaan al klachten van hoofdpijn, misselijkheid, braken en diarree. Het verlies van 10% vocht kan zelfs leiden tot een levensbedreigende situatie.

Dus zorg dat je elke dag voldoende (gefilterd) water drinkt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Courgette avocado ananas smoothie recept

Courgette avocado ananas smoothie
Courgette avocado ananas smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette avocado ananas smoothie
Courgette avocado ananas smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De bereiding is zoals altijd weer lekker simpel en supersnel.
  2. Snijd 200 gram courgette in stukken en doe deze in de blender.
  3. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en voeg het vruchtvlees toe aan de courgette.
  4. Doe de verse ananas in stukken erbij en voeg een groot glas water toe. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  5. Optioneel kun je nog 1-2 eetlepels chiazaad toevoegen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *