Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie
Spread the love!

Over de rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie

Je had het gezicht van mijn vriendin moeten zien toen ik deze rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie bereidde. Onbetaalbaar! Ze vindt hem wel lekker!

Maar wat een lol heb ik gehad. Sta ik in de keuken, heb net de voorgekookte biet in de blender gedaan en de banaan erbij. Dat was het moment dat mijn vriendin binnen kwam lopen en vroeg: “Wat maak je voor vandaag?” Ze keek in de kan van de blender en ik kon letterlijk de error zien ontstaan. Ogen werden groter, ze keek mij aan en vroeg of ik wel goed bij mijn hoofd was.

Ik bekende eerlijk dat ik ook niet wist wat ik moest verwachten en dat ik voor een plan B had gezorgd. Ik test wel vaker smoothie recepten en ze zijn niet altijd een succes. Soms drinken we hem dan nog wel op, maar het komt ook best wel eens voor dat het gewoonweg vies is. Met dit recept had ik op voorhand al twijfels, dus vandaar een plan B.

Na het blenden nam ik voorzichtig een slok, tsja en toen gebeurde er iets geks…. Net als met de salade met rode biet. Mijn hersenen hebben moeite om te accepteren dat rode biet lekker is. Maar het is echt zo! Mijn vriendin heeft ook dezelfde reactie. Als ik hem weer maak, is de eerste reactie: “Oh oh…”. En erna de herinnering aan de voorgaande keer: “Toen was hij ook lekker…”. En dat is de rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie nog steeds!

Het rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie recept

Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie
Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.41
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie
Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie
Stemmen: 17
Score: 4.41
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Pak 250 gram gekookte biet en doe die in de blender.
 2. Doe de geschilde banaan erbij samen met de munt.
 3. Giet er vervolgens een groot glas gekoelde verse amandelmelk bij.
 4. Zet de blender aan en zorg dat het echt een egale groene smoothie wordt. Hij is natuurlijk rood, maar hij valt in de categorie “groene smoothie”.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

 1. Aanloop en voorbereiding, blend de hele boel samen! Amandelen en dadel staan nu in de week, morgen wat water de bij en de rest van je recept. Ben ben benieuwd of het niet zal smaken. Ik denk het niet!

  Groet, Michel Smult

  1. Wel stoer dat je het toch gaat proeven. Ik ben heel benieuwd, stiekem denk ik dat je het toch wel lekker gaat vinden 😉 . Groetjes, Carlo

  1. Ikzelf maak smoothies af en toe de avond van te voren, als ik de volgende ochtend heel vroeg op moet. De vijanden van je groene smoothie zijn; warmte, licht en zuurstof. Bewaar een groene smoothie dus afgesloten in de koelkast. Je kunt ze dan gemakkelijk 24 uur bewaren. Sommigen bewaren ze zo zelfs langer. Ik geef echter de voorkeur aan zo vers mogelijk.

 2. Heb even een paar vraagje, ik gebruik Door al mijn smoothie 1 rauwe rode biet,meende dat dit gezonder is als gekookte rode biet?
  Is dit waar? Wat is nu beter rauw of gekookt?
  G.P.B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *