Sojabonen banaan peer smoothie
Spread the love!

Over het sojabonen banaan peer smoothie recept

Deze sojabonen banaan peer smoothie is op basis van zelfgemaakte sojamelk. Op die manier voeg je heel gemakkelijk wat extra eiwitten en vezels toe. Zo wordt je smoothie extra voedzaam.

De sojamelk die je in de winkel koopt bestaat in de regel voor maar 6-8% uit sojabonen. Het blikje Edamame bonen bevat 130 gram bonen. Daarmee zou je dus zo’n 2 liter sojamelk kunnen maken. Ik gebruik echter gewoon het hele blikje in deze smoothie.

Leuk feitje over sojamelk is dat je het eigenlijk helemaal niet zo mag noemen. Melkvervangers, zoals sojamelk en amandelmelk mogen officieel geen melk heten. De term “melk” mag alleen gebruikt worden voor het dierlijke product, zoals koe- of geitenmelk. Als je goed oplet wordt de sojamelk op de verpakking ook sojadrink genoemd en zo zie je op geen enkele verpakking de term sojayoghurt staan. Toch noemt iedereen het in de volksmond sojamelk en sojayoghurt.

De dadel en het vanille aroma voeg ik toe om de sojamelk (ja, ik weet het, ik mag het eigenlijk helemaal niet zo noemen 🙈 ) wat extra smaak te geven. Wil je het nog wat melkeriger (is dat een woord?) laten smaken, dan kun je nog een klein beetje zout toevoegen. Melk smaakt namelijk ook een beetje zout, het bevat van nature ook zo’n 1 gram zout per liter. Aan de sojamelk, die je in de winkel vindt, wordt ook een soortgelijke hoeveelheid zout toegevoegd.

Wil je er echt een melk van maken, dan doe je de soja, de dadel, het vanille aroma en het zout in de blender en blend totdat alle ingrediënten goed fijngehakt zijn. Dan schenk je het erna door een zeef of kaasdoek zodat je alle pulp eruit filtert. Op die manier houd je alleen de melk over.

Ik vind dat persoonlijk zonde, omdat de pulp ook allerlei gezonde voedingsstoffen bevat. Vandaar dat ik de “melk” niet zeef.

Maar goed, het is vooral een lekkere smoothie. Maak de sojabonen banaan peer smoothie een keertje en laat me weten wat je er van vindt! 🙏

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het sojabonen banaan peer smoothie recept

Sojabonen banaan peer smoothie
Sojabonen banaan peer smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Sojabonen banaan peer smoothie
Sojabonen banaan peer smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Maak als eerste de "sojamelk".
 2. Doe het water in de blender.
 3. Voeg de Edamame bonen toe.
 4. Ontpit de medjoul dadel en doe deze ook in de blender.
 5. Voeg een beetje vanille extract toe.
 6. Blend dit eerst tot een sojamelk.
 7. Schil vervolgens de banaan en breek doormidden. Voeg de banaan toe.
 8. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de peer ook toe.
 9. Blend dit geheel tot een egale sojabonen banaan peer smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Hoi carlo
  Zoe je ook een apart recept kunnen maken voor sojamelk.
  Ik heb namelijk liever puur natuur dan uit pak of blik.

  1. Hi Michaela, ik voeg je tip even toe aan mijn inspiratielijstje. Groetjes, Carlo

   PS het zal iets simpels zijn als wat sojabonen blenden met voldoende water. Qua smaak een medjool dadel, klein beetje zout en eventueel wat vanille toevoegen. Het geheel goed zeven als je een heldere sojamelk wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *