Wortel banaan druif sojayoghurt smoothie
Spread the love!

Over het wortel banaan druif sojayoghurt smoothie recept

Deze wortel banaan druif sojayoghurt smoothie is een oranje groene smoothie. Huh? Yep 😊 . Hij is op basis van groenten, maar oranje van kleur. Superlekker!

Ik denk zelf altijd dat wortel veel te hard is om als basis voor een smoothie te gebruiken, maar dat blijkt iedere keer weer toch niet het geval te zijn. Wortel is juist een hele lekkere basis en weer eens compleet wat anders dan bladgroenten.

Je kunt trouwens, in plaats van sojayoghurt, ook prima kiezen voor gewone yoghurt. Kies je wel voor sojayoghurt, maak dan even bewust de keuze of je die met of zonder suiker wilt. De Alpro Naturel versie bevat namelijk suiker, namelijk zo’n 2 gram per 100 gram sojayoghurt. Niet zo’n probleem, wanneer je vooral onbewerkte producten eet. Dan blijft je suikerinname, dus ook wanneer je wel een keertje voor de gezoete sojayoghurt kiest in deze smoothie, met gemak onder de aanbeveling van maximaal 25 gram vrije suiker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Je krijgt dan per persoon 2,5 gram vrije suikers binnen en daarmee zit je ruim onder die maximaal aanbevolen hoeveelheid.

Vrije suikers zijn:

  • Door fabrikanten en consumenten toegevoegde suikers.
  • Van nature aanwezige suikers in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat.

Eet je wat vaker bewerkte producten, dan is de kans groot dat je meer suiker binnenkrijgt dan die aanbeveling van maximaal 25 gram vrije suikers per dag. Het kan namelijk heel snel gaan.

In een glas vruchtensap of frisdrank zit al snel 10 gram vrije suikers per 100 ml. Met één glas vruchtensap of frisdrank zit je dan dus al direct op die 25 gram vrije suikers. In een glas vers geperst sap zitten dan wel wat extra vitaminen vergeleken bij de frisdrank, maar dat weegt niet op tegen het nadeel van de grote hoeveelheid suiker. Suiker op zichzelf is niet het probleem, maar de hoeveelheid waarmee het soms genuttigd wordt is wel een probleem.

Gewone yoghurt bevat meer suiker dan de gezoete sojayoghurt. Dat zijn echter de van nature aanwezige suikers. Het bevat geen vrije suikers. Je ziet suiker ook niet als ingrediĂ«nt op de verpakking staan. Voor de suiker die van nature aanwezig is in producten, zoals in fruit bijvoorbeeld, is er geen specifieke aanbeveling. Het gaat dus wel over dezelfde chemische stof, want suiker is suiker, maar de “verpakking” is anders.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Welke keuze je ook maakt, met deze smoothie krijg je per persoon al weer 125 gram groente binnen en afgerond 1 stuk fruit. Superbelangrijk in een tijd waarin mensen veel te weinig groenten en fruit eten. Daar is echt de grootste winst te behalen.

Het wortel banaan druif sojayoghurt smoothie recept

Wortel banaan druif sojayoghurt smoothie
Wortel banaan druif sojayoghurt smoothie
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel banaan druif sojayoghurt smoothie
Wortel banaan druif sojayoghurt smoothie
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste de sojayoghurt in de blender.
  2. Voeg de wortelen toe aan de sojayoghurt.
  3. Schil de banaan en breek in tweeën.
  4. Voeg de banaan toe aan de sojayoghurt en de wortelen.
  5. Voeg als laatste de druiven toe.
  6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *