• Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso

Het hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso recept

Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Stemmen: 12
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Stemmen: 12
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. LET OP! Leg de avond van tevoren een geschilde banaan, in stukken, in de vriezer. Ben je dat vergeten? Gebruik dan ijsklontjes om de smoothie te koelen.
  2. Zet als eerste de dubbele espresso. Dan kan die alvast wat afkoelen terwijl je de rest maakt.
  3. Doe vervolgens de 30 gram hazelnoten, een beetje vanille extract en de medjoul dadel in de blender. Vul de dubbele espresso aan met water totdat je een groot glas vocht hebt. Blend dit geheel eerst totdat je een hazelnootmelk krijgt met een koffie smaak.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg deze toe aan de hazelnootmelk met koffie.
  5. Haal de stukken bevroren banaan uit de vriezer en voeg deze toe.
  6. Zet de blender eerst op de pulse stand totdat alles in stukken is gehakt en blend het geheel dan tot een egale smoothie.
  7. Klaar is de hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso

Dit recept voor een hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso is echt vet lekker. Hij smaakt volgens mijn vriendin naar hopjesvla :-). Deze groene smoothie kun je dus ook serveren als lekker dessert.

Ik maak deze groene smoothie met een dubbele espresso. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon maken met een sterke kop koffie. Ik kies voor de dubbele espresso vanwege de lekkere intense smaak die aan die koffie zit.

Heb jij het Supersnel Gezond receptenboek al? Klik hier voor meer informatie.

Naast nadelen, zitten er ook best wel veel voordelen aan koffie. Dit geldt eigenlijk voor alles. Zo’n 1-2 glazen alcohol per dag leiden tot gezondheidsvoordelen. Meer glazen alcohol leiden tot nadelen. Water is gezond, maar er bestaat ook zoiets als watervergiftiging. Je moet daar wel minimaal zo’n 5 liter water voor drinken in een korte tijd. Met koffie is het niet anders.

Koffie verbetert het energieniveau, het humeur en verscheidene onderdelen van de hersenfunctie. De cafeïne stimuleert zelfs de vetverbranding en de spijsverteringssnelheid. Koffie wordt zelfs in verband gebracht met een verlaagde kans op Alzheimer, Parkinson en dementie.

Een paar kopjes per dag is prima, maar geniet dus met mate.

Dit groene smoothie recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app

8 Comments

  1. Anke Deuring 17 oktober 2016 at 07:28 - Reply

    Lijkt me erg lekker, jammer dat ik alles behalve hazelnoten in huis heb, kan ik ook walnoten gebruiken?

    • Carlo 17 oktober 2016 at 08:14 - Reply

      Je kunt ook walnoten gebruiken. Soms vind ik die zelf wat bitter smaken en rooster is ze graag even kort in een pannetje. Dat is dat effect wat minder.

      Je zou ook kunnen kiezen voor amandelen of cashewnoten. Ook erg lekker in deze combinatie.

  2. Marisa 11 mei 2016 at 13:10 - Reply

    Heerlijk!!!

  3. Wim 3 september 2015 at 19:29 - Reply

    Hi Carlo,
    Wat voor hazelnoten gebruik je hiervoor, gebrand of ongebrand, witte of bruine……?
    groetjes,
    Wim

    • Carlo 4 september 2015 at 09:26 - Reply

      Hi Wim,

      Ik gebruikte de witte, ongebrande en ongezouten hazelnoten.

      Groetjes,

      Carlo

  4. Danielle 30 augustus 2015 at 08:31 - Reply

    Lekker! Gewoon met koude koffie van gisteren gemaakt, volgende keer misschien met extra sterke, want ik wil die hopjesvla ook wel weer eens proeven. En leuk, een filmpje erbij (ik was al even niet meer geweest). Je gaat met je tijd mee ;-))

    • Carlo 30 augustus 2015 at 09:51 - Reply

      Met koude koffie kan inderdaad ook, ik maakte hem vandaag toevallig zelf ook weer en dit keer met ijsklontjes. Was de banaan vergeten in de vriezer te doen 🙂

      Goed te horen dat je het filmpje ook leuk vindt! Met al die gezonde voeding is het makkelijk om op mijn leeftijd nog met de tijd mee te gaan 😛

  5. Maria 19 augustus 2015 at 16:20 - Reply

    Hij is echt lekker, ik heb gewone koffie gezet en heb diepvries avocado gebruikt [koop ik zo want dat vind ik veel makkelijker] ook omdat ik niet van avocado hou als ik die zo op moet eten. even een gok hoeveel je er in doet, is te dik om op te drinken maar verrukkelijk om langzaam met een lepel te eten.

Leave A Comment