Het hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso recept

Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Stemmen: 15
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso
Stemmen: 15
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. LET OP! Leg de avond van tevoren een geschilde banaan, in stukken, in de vriezer. Ben je dat vergeten? Gebruik dan ijsklontjes om de smoothie te koelen.
  2. Zet als eerste de dubbele espresso. Dan kan die alvast wat afkoelen terwijl je de rest maakt.
  3. Doe vervolgens de 30 gram hazelnoten, een beetje vanille extract en de medjoul dadel in de blender. Vul de dubbele espresso aan met water totdat je een groot glas vocht hebt. Blend dit geheel eerst totdat je een hazelnootmelk krijgt met een koffie smaak.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg deze toe aan de hazelnootmelk met koffie.
  5. Haal de stukken bevroren banaan uit de vriezer en voeg deze toe.
  6. Zet de blender eerst op de pulse stand totdat alles in stukken is gehakt en blend het geheel dan tot een egale smoothie.
  7. Klaar is de hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso

Dit recept voor een hazelnootmelk smoothie met dubbele espresso is echt vet lekker. Hij smaakt volgens mijn vriendin naar hopjesvla :-). Deze groene smoothie kun je dus ook serveren als lekker dessert.

Ik maak deze groene smoothie met een dubbele espresso. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon maken met een sterke kop koffie. Ik kies voor de dubbele espresso vanwege de lekkere intense smaak die aan die koffie zit.

Naast nadelen, zitten er ook best wel veel voordelen aan koffie. Dit geldt eigenlijk voor alles. Zo’n 1-2 glazen alcohol per dag leiden tot gezondheidsvoordelen. Meer glazen alcohol leiden tot nadelen. Water is gezond, maar er bestaat ook zoiets als watervergiftiging. Je moet daar wel minimaal zo’n 5 liter water voor drinken in een korte tijd. Met koffie is het niet anders.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Koffie verbetert het energieniveau, het humeur en verscheidene onderdelen van de hersenfunctie. De cafeïne stimuleert zelfs de vetverbranding en de spijsverteringssnelheid. Koffie wordt zelfs in verband gebracht met een verlaagde kans op Alzheimer, Parkinson en dementie.

Een paar kopjes per dag is prima, maar geniet dus met mate.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.