Het veldsla salade met gebakken spekjes en ei recept

Veldsla salade met gebakken spekjes en ei
Veldsla salade met gebakken spekjes en ei
Stemmen: 26
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla salade met gebakken spekjes en ei
Veldsla salade met gebakken spekjes en ei
Stemmen: 26
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet direct een pannetje met heet water op het vuur. Hoe kleiner het pannetje hoe beter. Dan zit er minder water in en kookt het geheel sneller. Kook het ei ongeveer 7 minuten in het kokende water.
  2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes. Doe die in een grote schaal.
  3. Besprenkel de avocado met het sap van de limoen. Dit is om de verkleuring tegen te gaan. Anders wordt de avocado erg snel bruin.
  4. Doe vervolgens de salade samen met de cherrytomaatjes in de grote kom bij de avocado. Bestrooi het geheel met wat peper, zout en olijfolie. Hussel het geheel stevig door, zodat de rijpe avocado een soort romig wordt.
  5. Zet erna een braadpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin, zonder olie te gebruiken, de spekjes krokant. Zodra ze klaar zijn kun je ze van het vuur halen en even in de pan laten liggen.
  6. Spoel vervolgens de eieren heel koud af en verwijder de schil.
  7. Verdeel de salade over twee borden en garneer met de spekjes en de eieren.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Veldsla salade met gebakken spekjes en ei

Deze veldsla salade met gebakken spekjes en ei maakt gebruik van een gouden combinatie: spekjes en ei. Ze bepalen de smaak van dit snelle recept.

Dit was een probeersel. Dat doe ik wel vaker, soms super lekker… soms niet de moeite waard om op deze site te plaatsen. Dit keer heb ik wel wat hulp gehad. Ik liep met een goede vriendin van mij in de supermarkt, zonder te weten wat we wilde gaan eten. Zij wilde liever geen zuivel of vis. Toen besloten we de ingrediënten die ik nog in mijn koelkast had liggen aan te vullen. De veldsla en de spekjes had ik al. Al brainstormend hebben we daar de avocado, tomaat en ei aan toegevoegd.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Met dit lekkere recept voor veldsla salade met gebakken spekjes en ei als resultaat. Wij vonden hem allebei erg lekker, dus direct weer even delen met jullie! Want hij past met gemak binnen het supersnel gezond concept.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.