Veldsla salade met gebakken spekjes en ei
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet direct een pannetje met heet water op het vuur. Hoe kleiner het pannetje hoe beter. Dan zit er minder water in en kookt het geheel sneller. Kook het ei ongeveer 7 minuten in het kokende water.
  2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes. Doe die in een grote schaal.
  3. Besprenkel de avocado met het sap van de limoen. Dit is om de verkleuring tegen te gaan. Anders wordt de avocado erg snel bruin.
  4. Doe vervolgens de salade samen met de cherrytomaatjes in de grote kom bij de avocado. Bestrooi het geheel met wat peper, zout en olijfolie. Hussel het geheel stevig door, zodat de rijpe avocado een soort romig wordt.
  5. Zet erna een braadpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin, zonder olie te gebruiken, de spekjes krokant. Zodra ze klaar zijn kun je ze van het vuur halen en even in de pan laten liggen.
  6. Spoel vervolgens de eieren heel koud af en verwijder de schil.
  7. Verdeel de salade over twee borden en garneer met de spekjes en de eieren.
SupersnelGezond.nl