Het groene smoothie bosbessen recept

Groene smoothie bosvruchtenmix
Groene smoothie bosvruchtenmix
Stemmen: 7
Score: 3.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene smoothie bosvruchtenmix
Groene smoothie bosvruchtenmix
Stemmen: 7
Score: 3.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste de twee medjoul dadels samen met het glas water in de blender. Zet de blender aan zodat de medjoul dadels in hele kleine stukje worden gehakt.
  2. Snijd de 2 cm van het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes in de blender.
  3. Snijd de courgette in dikke plakken en doe deze in ook de blender.
  4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg het vruchtvlees van de avocado toe aan de courgette.
  5. Doe hier de 250 gram bosvruchtenmix bij. In de winter kun je er voor kiezen om de bosvruchtenmix de avond van tevoren alvast vanuit de vriezer in de koelkast te zetten. Zo wordt de groene smoothie wat minder koud. Dat is wat prettiger op de vroege ochtend.
  6. Rasp vervolgens de verse gember totdat je een halve theelepel geraspte gember hebt. Voeg deze als laatste toe.
  7. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is de groene smoothie bosvruchtenmix.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de groene smoothie bosvruchtenmix

Dit is een groene smoothie vermomd als bosvruchtenmix toetje. Als je dit iemand blind voorschotelt dan zou die persoon nooit verwachten dat er courgette in zit. Het smaakt gewoon naar een dessert en zeker niet naar een traditionele groene smoothie.

In dit recept gebruik ik medjoul dadels. Die dadels zijn rijk aan vitamine A en B, ijzer, magnesium en fosfor. Medjoul dadels bevatten aanzienlijk meer vitamine C en minder suiker dan de gekonfijte dadels. Daarnaast zijn ze zachter en meer honingachtig. Ideaal om een groene smoothie een zoet accent mee te geven. Veel lekkerder dan de gekonfijte dadel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De bosvruchtenmix komt uit de vriezer. De mix die ik gebruikt heb bestaat uit aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, bramen, frambozen en bosbessen. Een iets andere mix kun je natuurlijk ook gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een doosje zomerfruit.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.